Stare de alertă în România. Iată lista de reguli, explicate pas cu pas


Parlamentul a votat astăzi intrarea României în stare de alertă. Începând cu 15 mai, un nou set de reguli obligatorii va intra în vigoare.


In articol:

Camera Deputaților a votat intrarea României în stare de alertă așa că, începând cu 15 mai, anumite reguli vor deveni obligatorii. Iată toate regulile explicate pas cu pas, pentru o mai bună înțelegere a legii care prevede starea de alertă.

Citeste si: Raed Arafat dorește amenzi mai mari pentru cei care nu respectă legea: „În orice societate democratică...”

Stare de alertă în România- regulile explicate pas cu pas

Potrivit legii, această stare de alertă poate să dureze maximum 60 de zile- se instituie pentru 30 de zile și poate fi prelungită încă o lună. „starea de alertă se instituie de Guvern prin hotărâre, la propunerea ministrului afacerilor interne și nu poate depăși 30 de zile. Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului la propunerea ministrului afacerilor interne.”

Se pot deschide centrele comerciale mai mici de 15 000 de metri pătrați, terasele, magazinele din mall-uri care au acces direct din exterior, magazinele agroalimentare, cabinetele stomatologice, farmaciile, saloanele de coafură și frizerie, cu obligativitatea de a respecta normele de distanțare socială. Clienții și angajații sunt obligați să poarte măștile de protecție.

stare de alertă, românia, stare de alertă în românia, reguli stare de alertă, reguli obligatorii
stare de alertă, românia, stare de alertă în românia, reguli stare de alertă, reguli obligatorii

Slujbele din biserici sunt interzise, fiind permise doar cele organizate în aer liber, care respectă normele de distanțare socială și igienă. Mai mult decât atât, sunt permise prin lege următoarele: „Restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării unor mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spații deschise, precum și a unor întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise.”

Citeste si: Stare de alertă. Reguli noi privind călătoriile în străinătate

Ce restricții de circulație pot fi introduse în noua stare de alertă

După intrarea României în stare de alertă, pe lângă restricțiile menționate anterior și reglementate prin lege, trebuie să mai ținem cont și de posibilitatea introducerii unor restricții de circulație. Astfel, în anumite zone sau intervale orare poate fi interzisă circulația persoanelor și vehiculelor.

Totodată, trebuie să ținem cont și de posibilitatea interzicerii părăsirii unor anumite zone, în intervalele orare stabilite. Clădirile și localitățile pot fi carantinate, chiar dacă ieșim din starea de urgență, rămânând deschisă și posibilitatea închiderii unor puncte de trecere a frontierei.

Citeste si: Regulile propuse pentru deplasarea în afara localității. Care sunt motivele pentru care vom putea ieși, după 15 mai


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat dorește amenzi mai mari pentru cei care nu respectă legea: „În orice societate democratică...”

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Anunț de ultim moment făcut de Nelu Tătaru! Vom putea ieși din localitate după 15 mai?

Klaus Iohannis: "Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ce este obligatoriu din 15 mai"

Cum se vor desfășura cununiile, botezurile și înmormântările după 15 mai. Câte persoane vor putea participa

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri