Stare de alertă de pe 15 mai! Anunțul președintelui Klaus Iohannis


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că de pe 15 mai România va trece la stare de alertă, iar anumite restricții vor începe să fie ridicate.


In articol:

Klaus Iohannis, șeful statului, a anunțat că începând cu data de 15 mai România va trece la stare de alertă și că anumite restricții vor fi ridicate treptat. Astfel, pentru început vor fi redeschise frizeriile, saloanele de cosmetică, muzeele și cabinetele stomatologice și că patronii acestor locuri vor fi obligați să impună anumite măsuri de protecție și să respecte distanțarea socială. Mai mult decât atât, purtarea măștilor în spațiile închise, cum ar fi transportul în comun, devine obligatorie.

Citeste si: Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

stare de alertă, 15 mai, șeful statului, președintele klaus iohannis, anunțul președinteluistare de alertă, 15 mai, șeful statului, președintele klaus iohannis, anunțul președintelui
stare de alertă, 15 mai, șeful statului, președintele klaus iohannis, anunțul președintelui

Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Șeful statului a anunțat că nu va mai prelungi starea de urgență, începând cu data de 15 mai, și că România va intra în stare de alertă. Totodată, acesta a dezvăluit principalele măsuri care vor fi luate/ păstrate după terminarea stării de urgență. Astfel, purtarea măștilor devine obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

„Nu știe nimeni până când va dura această epiedemie. Eu îmi doresc să controlăm epidemia. După 15 mai putem să ne mișăm în interiorul localității unde avem treaba, dar să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Este un prim pas important. Apoi, ce se întâmplă? Așa numita relaxare se va face pas cu pas, fiind la un interval de 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni pe la 1 iunie.

Citeste si: Iohannis, după declaraţiile privind Ţinutul Secuiesc: Nu am nicio problemă cu cetăţenii de etnie maghiară, ci cu politicienii

Pe 15 mai vom aveam la dispoziție frizeriile, saloanele de cosmetică. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale, de distanțare, cu mască și mănuși,” a declarat șeful statului, președintele Klaus Iohannis.

Mai mult decât atât, șeful statului a anunțat că deplasările în afara localității vor fi permise, în continuare, în interes de serviciu, pentru probleme medicale sau pentru sport individual, cum ar fi plimbatul cu bicicleta. De asemenea, interdicția de a se forma grupuri mai mari de trei persoane rămâne în vigoare.

Odată cu relaxarea măsurilor din 15 mai și trecerea la stare de alertă, președintele Klaus Iohannis a anunțat și redeschiderea bazelor sportive, doar pentru sportivii de performanță,profesioniști. „Sportivii de performanță vor putea relua antrenamentele dar numai pentru profesioniști. Bazele vor fi deschise numai pentru profesioniști nu pentru amatori,” a declarat șeful statului.

Citeste si: În sfârșit, o veste bună! Salariile vor fi majorate. Klaus Iohannis a promulgat legea


Abonează-te pe

Citește și:

S-a aflat! Cafenelele și restaurantele se deschid începând cu... Ce reguli trebuie să respecte

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Ce avem voie și ce nu după 15 mai? Ce a stabilit președintele Iohannis?!

Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

S-a decis! Restaurantele și locurile de joacă rămân închise! News Alert

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri