Foarte la moda in urma cu cativa ani, spirulina fost data la o parte din schema de tratamente naturiste, de catre noi si noi remedii care apar incontinuu.
Pentru uz intern, spirulina este folosita ca antioxidant, stimulator al sistemului imunitar, detoxifiant, lupta cu anemia si carentele de fier, diminueaza nivelul colesterolului, stimuleaza si tonifica organismul, regleaza glicemia si protejeaza de radiatii.
In uz extern, spirulina este tonifiant capilar si cutanat.Spirulina contine acizi grasi esentiali (printre care omega 6 si acid gama-linoleic), oligoelemente si minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, seleniu, sodiu, crom). In spirulina se gasesc toti aminoacizii esentiali si numeroase vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B7, B8, B12, D, K, E.
Foarte bogata in betacaroten, spirulina contine si clorofila, care favorizeaza absorbtia fierului in sange si fitocianina, care intareste sistemul imunitar.
Tratamentul cu spirulina te ajuta sa reglezi colesterolul si glicemia, sa reduci pofta de mancare si sa reduci efectul radiatiilor gama.
De asemnea, spirulina restabileste starea de generala a sistemului psihic, echilibeaza sistemul nervos si te ajuta sa dormi mai bine.
Le este benefica femeilor care au menstruatie dureroasa, protejeaza pielea, intareste unghille si parul si favorizeaza vindecarea si cicatrizarea ranilor.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro