Specialiștii au făcut anunțul: dacă ne protejăm de coronavirus, ne protejăm de multe alte boli. Emilian Imbri: „S-ar putea ca gripa...”


Emilian Imbri, managerul spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală a discutat despre avantajele pe care măsurile de protecție împotriva noului coronavirus le au în viața noastră de zi cu zi.


In articol:

Potrivit managerului spitalului Victor Babeș din București, Emilian Imbri, măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, COVID-19, cum ar fi purtarea măștii sau chiar și spălatul pe mâini, ne vor feri și de ale boli contagioase, pe care oamenii nu le băgau în seamnă în anii trecuți.

Citeste si: Managerul Spitalului Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre începerea anului școlar: „Un izvor de infecție”

Specialistul a declarat pentru Digi24 că în sezonul următor, oamenii vor fi un pic mai feriți de gripa sezonieră, pentru că sunt mai precauți, de când a izbucnit epidemia de coronavirus, iar printre bolile de care suntem feriți dacă respectăm măsurile de protecție împotriva COVID-19 se mai numără și hepatita sau diareea.

Măsuri de protecție coronavirus.
dacă ne protejăm de coronavirus, ne protejăm de multe alte boli[Sursa foto: PixaBay]

Declarațiile lui Emilian Imbri, despre protejarea împotriva altor boli cu ajutorul măsurilor impuse de epidemia de coronavirus

„Toți știm clar că în sezonul rece apar gripele și le trecem împreună în fiecare an. Gripele sezoniere sunt la fel de păcătoase, produc simptome urâte și produc și mortalitate.Măsurile de precauție pe care fiecare om începe să le ia de teama COVID vor ajuta – spălatul pe mâini, masca, nu ne mai îmbrățișăm – vor duce la o scădere a transmiterii celorlalte boli de care ne feream mai puțin, că nu ne păsa: hepatită, diaree, gripă.

Dacă vom păstra modul de a ne feri, s-ar putea ca această gripă să nu mai dea buluc peste noi.

Citeste si: Virgil Musta: Sistemul medical va fi copleșit/ Trebuie luate măsuri drastice

Țineți minte că tramvaiele, troleibuzele erau pline de oameni mucoși, își suflau nasul în batiste, aruncau batistele, tușeau fără mască, se duceau la serviciu cu febră, stăteau în birou alături de colegii lor. Nimeni nu era deranjat de treaba asta. Se împânzea gripa în toate părțile și o duceam cu toții pe picioare. Mallurile erau pline de oameni cu gripă.

Nu cred că va mai fi acest lucru, pentru că lumea se ferește de COVID. Dacă, însă, apar fenomene de genul ăsta, lumea se va speria: aoleu, nu cumva am COVID? Și vor năvăli spre spitale, unde sunt singurele locuri în care poți să faci un triaj și să spui: dumneata ai gripă, dumneata nu ai gripă, ai un test pozitiv COVID.

Până când apare gripa sezonieră, cred că vor fi mediatizate foarte bine diferențele, pe care însă nu le face persoana. Trebuie neapărat să meargă într-un loc unde este triat, văzut și spus foarte clar. Un motiv pentru care nu trebuie să intrăm în panică: gripe sezoniere am tot avut. Chiar dacă faci gripa, nu mai este furtuna asta îngrozitoare în organism, ca cea declanșată de COVID,” a spus specialistul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din Capitală.

Citeste si: Un reputat medic legist a făcut anunțul tragic: „Morţii COVID-19 arată diferit...”


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă pe litoralul românesc? Nelu Tătaru, avertisment de ultimă oră: „Am văzut nereguli!”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Când se termină pandemia de coronavirus? Anunțul a fost făcut chiar de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Dr. Ioana Stăncel, avertisment de ultim moment despre începerea școlilor! „Vom avea focare în școli și grădinițe”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Bucle perfecte în doar câțiva pași
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri