Când se termină pandemia de coronavirus? Anunțul a fost făcut chiar de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)


La Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se discută intens despre perioada pe care se va întinde pandemia de coronavirus și durata pe care o va avea aceasta.


In articol:

În urmă cu doar câteva zile, Organizația Mondială a sănătății (OMS) a explicat că există o dorință prezentă la nivelul liderilor OMS din toate țările organizației: aceea ca durata pandemiei de coronavirus, care a făcut ravagii pe Glob, să fie semnificativ mai scurtă decât cea a gripei spaniole din secolul XX, care a ținut aproximativ doi ani.

Citeste si: Tot ce știam până acum a fost aruncat în aer! OMS, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: vizează tinerii!

În aceeași ordine de idei, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că durata pandemiei depinde doar de descoperirea unui vaccin. Astfel, cu cât antidotul va fi găsit mai rapid, cu atât pandemia de coronavirus va dura mai puțin.

Când se va termina pandemia de coronavirus? Explicațiile au fost oferite de directorul general al OMS

De altfel, motivul pentru care nu s-a oferit încă o posibilă perioadă de timp pe care se va întinde pandemia, este chiar acela că Organizația Mondială a sănătății evită să emită un pronostic, până nu va exista un vaccin testat clinic, a cărei eficiență nu va fi îndoielnică.

În cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt,” așa cum a dezvăluit Tedros Adhanom Ghebreyesus, însă acest interval de timp nu poate fi valabil și pentru noul coronavirus.

Citeste si: 22 milioane de cazuri de coronavirus în lume. Mesajul transmis de directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Directorul General al OMS
Directorul General al OMS a susținut o conferință de presă, în care a discutat despre durata pandemiei de coronavirus.[Sursa foto: Hepta]

„Iar în situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum.

Dar în acelaşi timp avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei mai. Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani,” a mai declarat Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în cadrul unei conferințe de presă la Geneva. 

Citeste si: Directorul OMS, anunț de ultim moment despre pandemia de coronavirus


Abonează-te pe

Citește și:

Dr. Ioana Stăncel, avertisment de ultim moment despre începerea școlilor! „Vom avea focare în școli și grădinițe”

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Redeschiderea școlilor în România. Alexandru Rafila de la OMS: „Riscul crește”

Situație dramatică în Liban! După explozia din Beirut, au explodat și cazurile de coronavirus!

Raed Arafat, anunț de ultim moment despre vaccinul pentru coronavirus

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri