Sorin Cîmpeanu, despre vacanța de iarnă pentru elevi, după neînțelegerile cu FePAL. Noile schimbări anunțate de ministru


Pe ce dată vor reveni elevii în bănci, după vacanța de iarnă? Anunțul oficial făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu


In articol:

Zeci de mii de oameni au semnat petiția pentru extinderea vacanței de iarnă pentru toți elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal. Părinții, nemulțumiți de vacanța mult prea scurtă pe care o au copiii lor, au lansat această petiție în care se solicită prelungirea vacanței de iarnă a elevilor până pe data de 9 ianuarie. Ce schimbări a anunțat ministrul educației, Sorin Câmpeanu, în acest context?

Citeste si: Decizie oficială! Ce se întâmplă cu banii de la stat pentru părinții care vor sta acasă cu cei mici dacă se închid din nou școlile?

Sorin Cîmpeanu, decizie după neînțelegerile cu FePAL

Sorin Cîmpeanu, decizie după neînțelegerile cu FePAL

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, anunț despre structura anului școlar

În mediul online a fost semnată o petiție în care părinții au făcut o solicitare către Ministerul Educației pentru a prelungi vacanța elevilor cu încă o săptămână.

Ulterior, Sorin Cîmpeanu a făcut declarații în acest sens și a subliniat faptul că structura anului școlar nu se va modifica, dat fiind fapul că orele pierdute în toți acești ani umbriți de pandemia de Covid-19 nu au putut fi recuperate nici până acum.

„Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță.  Am luat act de unele solicitări de extindere a vacanței. 

Răspunsul asumat este următorul: 

1. Avem un grafic de învățământ/structură a anului școlar aprobată prin OM 5549/5 nov. 2021 discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai  profesorilor.

Sorin Cîmpeanu, decizie după neînțelegerile cu FePAL

Sorin Cîmpeanu, decizie după neînțelegerile cu FePAL

[Sursa foto: PixaBay]

2. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)
3. Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.
4. Avem recunoașterea faptului ca în educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”
, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor din cauza variantei Omicron! Aproape toate țările din UE au făcut asta

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, elevii de gimnaziu și liceu revin la școală pe data de 3 ianuarie 2022, iar preșcolarii și elevii din școala primară se vor întoarce în bănci pe 10 ianuarie 2022. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alocațiile copiilor se majorează! Aceștia sunt tinerii care vor primi bani de la stat până la 26 de ani

Ojă semipermanentă: Modele de unghii 2022

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Veste nouă pentru elevi! Ministerul Educației a anunțat că testarea Covid-19 se va face de două ori pe săptămână

Ministerul Educației, despre vacanța de iarnă 2021 - 2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Bogdan Mocanu. „Am lucrat în câteva saloane, făceam tatuaje, tundeam”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri