SOLSTIȚIUL DE IARNĂ 2018. Cea mai scurtă zi din an! Obiceiuri și tradiții


SOLSTIȚIUL DE IARNĂ 2018. Deși iarna meteorologică sosește încă de la 1 decembrie, începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarnă.


In articol:

El este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecința mișcarii reale a Pământului în jurul Soarelui. Anul acesta, cea mai scurtă zi şi cea mai lungă noapte a anului va fi sâmbătă 22 decembrie, începând cu ora 00:23.

SOLSTIȚIUL DE IARNĂ 2018. Fenomenul este legat de mişcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezintă consecinţa mişcării reale a Pământului în jurul Soarelui, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Solstițiu de iarnă 2018. Ce înseamnă "solstițiu"

SOLSTIȚIUL DE IARNĂ 2018. Ziua în care are loc solstiţiul de iarnă în emisfera nordică, în emisfera sudică se află în desfăşurare solstiţiul de vară.

Solstiţiul de iarnă se produce când înălţimea Soarelui deasupra orizontului şi intervalul diurn sunt minime (la sud de cercul polar de sud, Soarele nu răsare şi se află la unghiul maxim sub orizont). Este ziua anului în care lumina zilei are cea mai scurtă durată în emisfera nordică, şi cea mai lungă durată în emisfera sudică.

Citeste si: Horoscop Mariana Cojocaru pentru 22- 28 decembrie 2018. Luna Plină de Crăciun aduce o perioadă agitată pentru zodii- previziuni complete pentru Kfetele.ro

SOLSTIȚIUL DE IARNĂ 2018. Solstiţiu înseamnă "soare nemişcat" şi marchează prima zi a iernii astronomice în emisfera nordică, cea mai scurtă zi şi cea mai lungă noapte a anului în emisfera nordică. Acest eveniment astronomic este legat de mişcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezintă consecinţa mişcării reale a Pământului în jurul Soarelui. În emisfera sudică a Pământului, fenomenul are loc invers, momentul respectiv marcând începutul verii astronomice.

SOLSTIȚIUL DE IARNĂ 2018.  Soarele parcurge în decurs de un an cercul sferei cereşti numit "ecliptică". La momentul solstiţiului de iarnă, Soarele se află deci în emisfera australă a sferei cereşti, la distanţa unghiulară maximă de 23° 27' sud faţă de ecuator, el efectuând mişcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit "tropicul Capricornului". Aceasta explică, pentru latitudinile medii ale Terrei, inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor, potrivit site-ului www.astro-urseanu.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Numerologie 2019. Un an sub MAGIA cifrei 3. Pe locuri, fiti gata, START!

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Horoscop Mariana Cojocaru pentru 22 - 28 decembrie 2018. Luna Plină de Crăciun aduce o perioadă agitată pentru zodii - previziuni complete pentru Kfetele.ro

Horoscop Baba Vanga: ultimele previziuni pentru femeile din zodiac în anul 2019

HOROSCOP 2019. Previziuni COMPLETE pentru toate zodiile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
5 Filme de dragoste la care să vă uitați în 2022
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri