Acest sirop minunat este un remediu clasic pentru tusea la copii si adulti, transmis din generatie in generatie.
Calmeaza cu succes senzatia neplacuta de usturime si durere in gat.
La fel ca si usturoiul, ceapa are proprietati anti-inflamatoare, antibiotice, expectorante si imunostimulatoare. Ceapa este mai potrivita pentru copii, deoarece este o versiune mai blanda a compusilor activi regasiti in usturoi. Adultii sunt sfatuiti sa manance cate 2 catei de usturoi pe zi in timpul iernii, pentru a se feri de boli.
Reteta sirop de ceapa si nuci
Ingrediente
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
2
4-5 nuci uscate
600 m de apa
Preparare
Se taie cepele in ptru si se put cu tot cu coaja si apa la fiert. Se lasa pana lichidul scade la jumatate. Nucile se crapa si se pun cu tot cu coaja in fiertura. Se lasa din nou la fiert pana lichidul scade la jumatate (600-300-150 ml).
Cantitatea de 150 ml de sirop rezultata se strecoara printr-un tifon, storcand bine cepele pentru a extrage tot sucul.
Se ia ca orice sirop de tuse, cate 1 lingura, de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara), sau mai des (cate 1 lingura pe ora), in functie de severitatea simptomelor.
Sursa: www.lataifas.ro