Sigur vrei sa mananci si tu asa ceva! Uite cum sa prepari prajitura cu blat crocant si crema de lamaie


Cui nu-i e pofta din cand in cand de o prajitura buna? VEZI mai jos cat de simplu se prepara.

 

Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina
130 g zahar
un sfert de linguriţa sare
170 g unt nesarat, de la frigider, taiat cubuleţe
Pentru crema:
6 oua mari
390 g zahar
220 ml zeama de lamâie proaspat stoarsa
65 g faina
zahar pudra, pentru decor
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Intr-un castron adânc se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca folosind un mixer, la viteza medie, pâna capata un aspect sfarâmicios, ca un nisip umed.
Se pune intr-o tava unsa cu puţin unt (23×33 cm) si se preseaza usor pe fundul tavii. Blatul se coace 20-25 de minute, pâna devine auriu. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius si se incepe pregatirea cremei. Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de lamâie, apoi faina si se omogenizeaza. Crema se toarna peste crusta. Se coace 40-45 de minute, pâna când crema se asaza.
Se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece aprox. o ora. Când s-a racit bine, se porţioneaza si se pudreaza cu zahar.
Sursa: Feellikecooking.ro

Ingrediente:

Pentru blat:


200 g faina
130 g zahar
un sfert de linguriţa sare
170 g unt nesarat, de la frigider, taiat cubuleţe

Pentru crema:

6 oua mari
390 g zahar
220 ml zeama de lamâie proaspat stoarsa
65 g faina
zahar pudra, pentru decor

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Intr-un castron adânc se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca folosind un mixer, la viteza medie, pâna capata un aspect sfarâmicios, ca un nisip umed.

Se pune intr-o tava unsa cu puţin unt (23×33 cm) si se preseaza usor pe fundul tavii. Blatul se coace 20-25 de minute, pâna devine auriu. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Temperatura cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius si se incepe pregatirea cremei. Intr-un castron se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de lamâie, apoi faina si se omogenizeaza. Crema se toarna peste crusta. Se coace 40-45 de minute, pâna când crema se asaza.

Se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece aprox. o ora. Când s-a racit bine, se porţioneaza si se pudreaza cu zahar.

Sursa: Feellikecooking.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bianca Drăgușanu își alină suferința prin... operații estetice. După despărțirea de Bodi, blondina și-a modificat total aspectul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri