Usturoiul este una dintre cele mai versatile si benefice legume pe care o putem include in dieta noastra. De-a lungul anilor, oamenii l-au folosit ca medicament pentru a preveni sau a trata numeroase afectiuni.
1. Inainte de operatie
Se recomanda ca pacientii care vor suferi o interventie chirurgicala sa nu mai consume usturoi cu cel putin doua saptamani inainte de interventie, pentru a evita prelungirea sangerarilor. sangerarile s-ar putea prelungi pentru sangerare.
2. Tensiune arteriala scazuta
Usturoiul poate scadea tensiunea arteriala, astfel incat daca aveti deja o problema in acest sens, o va agrava.
3.
Pacientii cu diaree ar trebui sa evite usturoiul crud, de asemenea, caci poate stimula intestinele. Poate conduce la hiperemia mucoasei intestinale, agavand starea mai rau.
4. Sarcina si alaptarea
Usturoiul este sigur de a se utiliza in timpul sarcinii, daca se ia in cantitati normale- adica folosit la condimentarea unor preparate. Nu trebuie folosit in cantitati mari- in scop terapeutic, in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, deoarece nu exista suficiente informatii fiabile cu privire la siguranta sa in aceste cazuri.
Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament