Si copilul tau poate deveni un mic geniu! Totul despre aritmetica mentala japoneza

Si copilul tau poate deveni un mic geniu! Totul despre aritmetica mentala japoneza
Si copilul tau poate deveni un mic geniu! Totul despre aritmetica mentala japoneza

Copiii pot calcula mai repede decat calculatorul si pot memora incredibil de repede, Indiferent de cat de dificil este calculul, cei mici pot afla rasunsul in cateva secunde cu ajutorul unui soroban, instrument cunoscut si sub numele de abac.

Psihologul clinician Marius Zamfir a adus in Romania tehnica sorobanului dupa mai multe cercetari asupra educatiei la copii. Practic, este vorba despre aritmetica mentala japoneza care ii ajuta pe cei mici sa vizualizeze cifrele, in timp ce proceseaza calculul in minte.

Acest dispozitiv este folosit în învăţământul din Japonia, China şi India si mai nou in Rusia. Scopul principal al acestui dispozitiv nu este doar acela de a învăţa copilul să calculeze rapid (lucru care îl poate ajuta doar într-o anumită etapă a vieţii), ci de a dezvolta anumite funcţii neuropsihologice care îl vor ajuta să fie mai funcţional pentru toată viaţa.

Ştim cu toţii, creierul nostru are două emisfere cerebrale.

În viaţa de zi cu zi şi mai ales în activitatea de învăţare, majoritatea oamenilor folosesc cu precădere emisferă stângă. Motivul principal este acela că sistemul nostru actual de învăţământ utilizează metode ce stimulează mai mult această emisferă. Aritmetica mentală japoneză pune în funcţiune şi emisfera dreaptă dar dezvoltă foarte bine şi corpul calos (puntea interemisferică) fapt care aduce o contribuţie majoră la dezvoltarea şi folosirea creierului ca întreg. 

Studiile recente au confirmat ceea ce la început se consideră a fi doar o ipoteză, şi anume, că aritmetica mentală este foarte eficientă în dezvoltarea emisferei drepte şi a corpului calos. Specialisii sustin ca aritmetica mentala japoneza ii ajuta pe copii sa efectueze cacule aritmetice mai rapide decat un calculator, sa-si dezvolte emisfera cerebrala dreapta, care este responsabila cu imaginatia, intuitia si procesarea emotiilor.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Curatarea colonului cu doar doua ingrediente

Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta

Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie

Unde și când va fi înmormântat Teoharie Coca-Cosma? Jurnalistul a trecut în neființă

Dr. Adrian Mina: Cum depistează dentistul cancerul oral! Vizita la stomatolog ne salvează viaţa!

Cât câștigă Simay Barlas, care joacă rolul principal Efnan în serialul Aziz! Iată ce sumă fabuloasă a primit celebra actriță pentru un episod

"Persoana care a răpit-o...." Mama Luizei Melencu aruncă bomba


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies