Sfaturi importante pentru acest post! Uite ce reguli alimentare sa respecti!


Sfaturi importante pentru acest post! Uite ce reguli alimentare sa respecti!

Aveti grija ca preparatele din legume sa aiba maximum de nutrienti pentru a ajuta organismul sa fie in forma.

 

Iata 5 sfaturi de la nutritionistul Mihaela Bilic, autorul volumului "Sanatatea are gust".
1. Incercati sa depozitati legumele in frigider, la intuneric si la temperatura joasa. Astfel, evitati distrugerea vitaminei C din vegetale, un antioxidant pretios care lupta impotriva radicalilor liberi, toxine care se formeaza in organism.
2. Nu va feriti de uleiurile vegetale presate la rece.
Adaugati-le in salate, pentru a creste absorbtia betacarotenului si licopenului. Betacarotenul care se gaseste in morcovi si spanac contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii si parului, iar licopenul din rosii este implicat in prevenirea bolilor cardiovasculare.
3. Nu consumati varza si broccoli in exces pentru ca pot incetini metabolismul si pot declansa chiar tulburari tiroidiene.
4. Preparati legumele la aburi sau puneti-le direct in apa clocotita.
Astfel, scade riscul de distrugere a vitaminei C, prin neutralizarea la 100 de grade a enzimei responsabile pentru aceasta degradare.
5. Spalati legumele sub jet de apa. Astfel, reduceti pierderile de vitamine hidrosolubile (B si C) si va puteti bucura de toate avantajele legumelor care le contin.
Sursa: Csid.ro

Iata 5 sfaturi de la nutritionistul Mihaela Bilic, autorul volumului "Sanatatea are gust".



1. Incercati sa depozitati legumele in frigider, la intuneric si la temperatura joasa. Astfel, evitati distrugerea vitaminei C din vegetale, un antioxidant pretios care lupta impotriva radicalilor liberi, toxine care se formeaza in organism.

2. Nu va feriti de uleiurile vegetale presate la rece. Adaugati-le in salate, pentru a creste absorbtia betacarotenului si licopenului. Betacarotenul care se gaseste in morcovi si spanac contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii si parului, iar licopenul din rosii este implicat in prevenirea bolilor cardiovasculare.


3. Nu consumati varza si broccoli in exces pentru ca pot incetini metabolismul si pot declansa chiar tulburari tiroidiene.

4. Preparati legumele la aburi sau puneti-le direct in apa clocotita. Astfel, scade riscul de distrugere a vitaminei C, prin neutralizarea la 100 de grade a enzimei responsabile pentru aceasta degradare.

5. Spalati legumele sub jet de apa. Astfel, reduceti pierderile de vitamine hidrosolubile (B si C) si va puteti bucura de toate avantajele legumelor care le contin.

Sursa: Csid.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

DESCOPERĂ: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Medicul Virgil Musta propune instaurarea carantinei: „ În două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri