Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili

Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili
Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili

Atunci când aveți ochi sensibili, ar trebui să acordați atenție și în ceea ce privește machiajul. Însă știați de acesta sfaturi care vă pot ajuta?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre sfaturile pe care ar trebui să le urmați, pentru a avea un machiaj potrivit, în ciuda ochilor sensibili.

machiaj pentru ochi sensibili
Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru machiajul ochilor sensibili

Optează pentru machiaj hipoalergenic

Când vrei să cumperi machiaj și ai ochi sensibili, este esențial să optezi pentru produse hipoalergenice.

Aceste produse sunt formulate fără substanțe care ar putea declanșa reacții alergice în zona ochilor. Poți, de asemenea, să alegi produse fără parfum pentru a minimiza riscul de iritații. De obicei, produsele organice, bogate în ingrediente naturale și cu mai puține substanțe chimice, sunt mai blânde și mai puțin susceptibile de a irita ochii.

Citește și: Cum să obții machiajul lui Meghan Markle. Cât costă rujul ei preferat și care sunt trucurile de frumusețe

sfaturi pentru ochi sensibli
Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum poți obține o privire pătrunzătoare cu ajutorul unui creion de ochi alb. 5 moduri de a purta creionul de ochi alb

Fard de pleoape cremă

Optarea pentru un fard de pleoape cremos în loc de unul pudră poate fi o opțiune inteligentă pentru a preveni eventuale reacții alergice. De obicei, fardul de pleoape pudră conține talc, care este cunoscut pentru a fi un iritant.

Pudra se poate dispersa și poate cădea în jurul ochilor, crescând riscul de reacții alergice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]

Schimbați modul în care aplicați machiajul pentru ochi

Pe lângă produsele de machiaj, tehnica de aplicare a machiajului poate, de asemenea, să provoace iritații la nivelul ochilor.

Utilizarea unor mișcări viguroase în timpul aplicării machiajului pe pleoape poate duce la iritații. De aceea, este important să fii delicată în timpul aplicării fardului de pleoape. Cel mai bine este să folosești mișcări ușoare și să amesteci produsul fără a aplica prea multă presiune pentru a minimiza riscul de iritații, mai ales în cazul ochilor sensibili.

machiaj de ochi
Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]

Optează pentru pensule de înaltă calitate

Este important să ții cont și de curățenia și calitatea pensulelor pe care le folosești pentru machiajul ochilor, deoarece acestea pot fi, de asemenea, surse de iritații. Evită pensulele murdare sau cu peri aspri și optează pentru cele cu peri moi. Asigură-te că îți speli în mod regulat pensulele pentru a reduce riscul de iritații oculare și pentru a menține igiena.

Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]

Evitați linia apei

Aplicarea creionului de ochi pe linia de apă  conferă un contur definit ochilor, adăugând în același timp un plus de frumusețe privirii. Totuși, în cazul ochilor sensibili, este recomandat să eviți aplicarea creionului direct pe linia de apă pentru a preveni iritațiile. Dacă totuși dorești un contur bine definit, poți aplica creionul sub linia de apă, astfel încât să obții un efect similar fără a irita ochii.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]

Păstrați machiajul simplu

Este recomandabil să fii moderată în utilizarea produselor de machiaj pentru ochi în cazul în care ai ochi sensibili. De exemplu, dacă aplici creion de ochi, poți opta să nu folosești și fard de pleoape pentru acel look. Utilizarea excesivă a multiplelor produse de machiaj pentru ochi poate irita ochii și poate declanșa reacții alergice, așa că este mai bine să fii precaută în această privință.

Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]

Îndepărtează-ți bine machiajul

Îndepărtarea cu grijă a machiajului de pe ochi la finalul zilei este crucială pentru menținerea sănătății ochilor sensibili. Este esențial să eviți să adormi cu machiaj. Folosește un demachiant eficient sau un balsam de curățare pentru a îndepărta delicat întregul machiaj de pe ochi. Conform Healthline, scoateți întotdeauna machiajul pentru ochi înainte de a merge la culcare, spălați pensulele de machiaj în mod regulat si nu folosiți machiaj atunci când aveți o infecție la ochi. In aceeași idee, conform National Library of Medicine, osmolaritatea lacrimală este cel mai bun test unic pentru diagnosticarea ochiului uscat, în timp ce o baterie de teste care utilizează o comparație ponderată este cea mai eficientă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Cum să îndepărtezi rujul mat

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies