Sfântul Nicolae în 2020: obiceiuri și tradiții. Ce este bine să faci în seara de 5 spre 6 decembrie?


Iată ce se întâmplă pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Cu ce vine Moș Nicolae la copiii cuminți și cum trebuie să îl aștepte aceştia pe îndrăgitul moș?


In articol:

Pe 6 decembrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, cunoscut drept „ocrotitorul copiilor”. Sfântul Nicolae mai este cunoscut ca Moș Nicolae în popor și, pe lângă ocrotitorul copiilor este și ocrotitorul marinarilor, brutarilor, al fetelor necăsătorite, dar și al celor nedreptățiți.

În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii își lustruiesc ghetuțele și așteaptă cu nerăbdare să afle cadourile de la Moș Nicolae.

Legenda spune că Moș Nicolae vine la copiii cuminți cu dulciuri și cu fructe, în timp ce la copiii care și-au supărat părinții și bunicii vine cu o nuielușă.

Se mai spune că Moș Nicolae trebuie să se uite doar câteva secunde prin ferestre pentru a-și da seama dacă un copil a fost cuminte sau nu.

În unele zone ale țării, în ziua de Sfântul Nicolae, oamenii aduc în casă crenguțe de pomi fructiferi pe care le păstrează în apă lângă icoane, pentru a înflori până de Anul Nou. Dacă aceste crenguțe vor înflori până pe 31 decembrie, se spune că anul care vine va fi unul roditor și plin de succes, pe toate planurile.

În foarte multe zone ale ţării, tradiţiile de Sfântul Nicolae sunt respectate cu sfinţenie!

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020: cum îi bucuri pe cei dragi! Ţi-am pregătit cele mai frumoase urări!

În alte regiuni ale țării, fetele necăsătorite se întâlneau în ajunul sărbătorii pentru a face plăcinte, iar seara, la 9 seara, băieții necăsătoriți veneau la ele pentru a petrece.

Citeste si: Ce nu trebuie să faci de Sfântul Nicolae. Aduce ghinion

În zona rurală, în unele zone ale țării, feciorii încă se organizează în cete, își aleg o gazdă în casa căreia repetițiile pentru colindele de Crăciun și de Anul Nou vor avea loc și în fiecare zi se întâlnesc, pentru ca totul să iasă perfect.

În cazul în care de Sfântul Nicolae ninge, se spune că Moșul își scutură barba sură. Dacă nu ninge pe 6 decembrie, înseamnă că Sfântul Nicolae a întinerit.

Sfantul Nicolae
Traditii de Sfantul Nicolae[Sursa foto: PixaBay]

Ce cadouri nu se oferă de Sfântul Nicolae?

În popor se mai spune că cerurile se deschid, iar timp de câteva clipe, Moș Nicolae poate fi văzut stând în dreapta lui Dumnezeu.

Obiceiuri de Sfântul Nicolae. Un alt obicei important de Sfântul Nicolae mai spune că în această zi nu se oferă drept cadou obiecte ascuțite, obiecte de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii, întrucât acestea ar putea aduce ghinion posesorului. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Moş Nicolae 2020: Tradiţii emoţionante pentru ziua de 6 decembrie!

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Mesaje de Sfântul Nicolae 2020: cum îi bucuri pe cei dragi? Ţi-am pregătit cele mai frumoase urări!

Ce nu trebuie să faci de Sfântul Nicolae. Aduce ghinion

Ce cadouri nu este bine să oferi de Sfântul Nicolae. Tradiții și obiceiuri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cei mai doriti barbati ai horoscopului: zodii carora nu le poti rezista

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri