Sfântul Andrei. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci cu o seară înainte


Sfântul Andrei. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci cu o seară înainte

Ce nu ai voie să faci, sub nicio formă.


In articol:

Pe data de 30 noiembrie, creștinii îl prăznuiesc pe unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendar. Iar pentru români este o zi cu atât mai specială, cu cât acest sfânt este cel care a propovăduit credința în țara noastră.


Este ziua în care se spune că oamenii pot vorbi cu animalele, iar potrivit tradiției populare, Sfântul Andrei împarte prada pentru iarna care începe fiecărui lup.

Ziua Sfântului Andrei se mai numește şi Ziua lupului sau Gadinetul şchiop. În trecut, se credea că în ziua de Sfântul Andrei, lupul devine mai sprinten și nimic nu scapă dinaintea lui.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce nu ai voie să faci

Ca la orice sărbătoare importantă, de Sfântul Andrei nu se lucrează. Oamenii credeau că dacă lucrează în această zi, se strică vitele. De asemenea, oamenii care plecau la drum erau în pericol. De asemenea, pe 30 noiembrie nu se mătură, nu se da gunoiul afară, nu se rănesc grajdurile, nu se piaptănă, nu se fac zgârieturi, nu se face pomană şi nu se dă nimic cu împrumut.

Citeste si: Profeția Părintelui Arsenie Boca despre postul Crăciunului: „E aproape”

Citeste si: O tânără a mers cu iubitul său necredincios la mormântul lui Arsenie Boca, însă bărbatul a refuzat să se închine. Ce a urmat e halucinant

Tot de Sfântul Andrei se spune că ies strigoii, spirite ale morților, așa că oamenii obișnuiau să ungă tocurile ușilor, clanțele, ferestele, hornurile și animalele cu usturoi, pentru a nu se apropia.

În plus, se ung și pe corp cu usturoi și mănâncă acest aliment, pentru ca strigoii să nu se apropie.

Rugăciunea Sfântului Andrei

În fiecare an, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Andrei, iar milioane de persoane îi poartă numele. Iată rugăciunea puternică ce se rostește în această zi importantă:

„În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm…

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre.

Ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de mâine ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău,

În vecii vecilor.

 

Foto: doxologia.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Profeția Părintelui Arsenie Boca despre postul Crăciunului: „E aproape”

Theo Rose a dat cărțile pe față! Cu ce bărbat din showbiz s-ar mărita: ”Îl iubesc de mică”

O tânără a mers cu iubitul său necredincios la mormântul lui Arsenie Boca, însă bărbatul a refuzat să se închine. Ce a urmat e halucinant

Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta

Care este și cum se prepară cea mai populară prăjitură din Bulgaria

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maria și Andreea de la Puterea Dragostei s-au luat la bătaie! "Dai în mine, dar nu în familie!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri