Semnificația semnelor din naștere. Cum le descifrezi în funcție de zonă


Află în rândurile următoare câteva detalii utile despre semnele din naștere și care este semnificația acestora în funcție de zona în care sunt amplasate.


In articol:

Fie că vorbim despre culoarea ochilor, forma feței, construcția corporală, dar și alte trăsături fizice, fiecare om este unic în felul său. Deși suntem asemănători, exista anumite detalii care ne diferențiază. Printre acestea se numără și semnele distinctive pe care le primim la naștere.

Ce sunt, de fapt, semnele din naștere

Citește si: Care este diferența dintre UVB și UVA și care sunt efectele lor asupra organismului

Ce semnifică semnele din naștere

Ce semnifică semnele din naștere

[Sursa foto: pexels]

Din punct de vedere medical, semnele din naștere sunt niște pete colorate pe piele ce reprezintă o neregularitate congenitală, benignă.

Acestea pot apărea oriunde pe piele și sunt adesea prezente de la naștere sau se dezvoltă imediat după.

De asemenea, semnele din naștere sunt cauzate de supraaglomerarea vaselor de sânge, a melano citelor, a mușchilor netezi sau a grăsimilor.

Semnele din naștere se împart în două categorii: cele de origine vasculară (roșii, violacee sau roz, cauzate de aglomerări anormale ale vaselor de sânge sub piele) și cele de origine pigmentară (maronii, cauzate de aglomerări ale celulelor pigmentare).

Semnele din naștere nu sunt ereditare și pot apărea oriunde pe cop.

Totodată, cele mai populare zone în care se găsesc semne din naștere sunt zona capului, a gâtului și în special fața.

Ce semnificație au semnele din naștere, în funcție de zonă

Citești si: Ce înseamnă când visezi câini

Ce semnifică semnele din naștere în funcție de zonă

Ce semnifică semnele din naștere în funcție de zonă

[Sursa foto: pexels]

Dacă pentru unele persoane semnele din naștere reprezintă simple urme pe piele, pentru altele pot constitui simboluri cu o însemnătate aparte.

Încă din cele mai vechi timpuri semnele din naștere au fost înzestrate cu semnificații aparte în funcție de zona unde sunt amplasate.

Astfel, în funcție de zona unde sunt localizate semnele din naștere, acestea pot însemna:

Abdomen: lăcomie și egoism

Sânul stâng: succes în viață

Sânul drept: noroc la bani

În mijlocul pieptului: sărăcie și ghinion

Bărbie: succes în carieră

Obrazul stâng: dificultăți și pierderi financiare

Obrazul drept: căsnicie fericită

Lângă buze: prosperitate și fericire

Partea dreaptă a frunții: inteligență deosebită

Partea stângă a frunții: risipitor

În centrul frunții: atrăgător și curtenitor

Mâna dreaptă: succes

Mâna stângă: dificultăți financiare

Piciorul drept: călătorii multe și îndelungate

Piciorul stâng: multe realizări în carieră

Pe spate: o persoană cu minte deschisă, fără prejudecăți

Totodată, semnele apărute pe partea dreaptă a corpului vorbesc despre o viață liniștită și norocoasă, cu realizări mari la maturitate, iar cele apărute pe partea stângă a corpului vorbesc despre un destin schimbător, cu multe șanse și câștiguri materiale, dar și cu pierderi sufletești.

Pe lângă toate aceste semnificații, semnele din naștere înseamnă lucruri diferite în funcție de cultura din care provine posesorul. Astfel, în Arabia și Spania semnele din naștere sunt purtătoare de noroc și se spune că dacă le atingi vei avea parte de o viață plină de prosperitate. Pe de altă parte, în Franța semnele din naștere erau considerate ca semne ale diavolului, iar copilul purtător trebuia exorcizat.

Se spune că semnele de pe corp vorbesc despre viitorul copil, dar și dorințele neîmplinite ale mamei.

Credința populară spune că semnele din naștere pot avea legătură atât cu fazele lunii, dar și cu anumite acțiuni ale mamei pe care le face atunci când este însărcinată.

Astfel, dacă mama însărcinată atingea o anumită parte a corpului în timp ce se uita la eclipsă, copilul va purta un semn pe viață.  Totodată, se credea că bebelușii capătă pete de culoarea cafelei cu lapte pentru că mamele lor au consumat prea multă cafea în timpul sarcinii.

De asemenea, în poporul român tinerele însărcinate sunt sfătuite să nu fure nici măcar un fruct, indiferent de cât de poftă le-ar fi. Dacă acționează în contradictoriu și mai și pune mâna la față, copilul va purta pe chip însemnul lucrului furat. De asemenea, femeia însărcinată trebuie să-și ferească privirea, dacă-i apar în față oameni cocoșați, diformi, fără vreo mână sau vreun picior. Dacă mama se uită lung la defectul acelei persoane, bebelușul capătă un semn urât pe corp, chiar în locul cu pricina. Nici să mănânce un măr început de altul nu avea voie, că apărea un semn ca o mușcătură pe fața copilului.

Specialiștii în domeniu demontează însă toate aceste mituri, spunând că semnele din naștere nu au nicio legătură cu destinul copilului sau cu dorințele mamei. În cazuri foarte rare, ele pot fi semnul unei tumori, dar cele mai multe sunt doar zone intens pigmentate sau vase de sânge grupate, care nu s-au dezvoltat normal.

Semne din naștere

Semne din naștere

[Sursa foto: PixaBay]

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă când visezi vița de vie cu struguri

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Ce semnificație există atunci când te mănâncă palma dreapta

De ce se pune busuioc sub pernă. Care este semnificația acestui truc?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri