Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ciprian


Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Ciprian

Semnificatia numelui Ciprian. Este o forma in limba romana a numelui "Cyprianus", folosit ca nume de familie in Roma Antica. Se poate recunoaste cu usurinta faptul ca numele este un derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul "-an", iar semnificatia acestuia este "din Cipru". Se pare ca printre cei mai cunoscuti purtatori ai numelui a fost Sfantul Cyprian, un fost episcop al Cartaginei, devenit martir pe vremea Imparatului Valerian in secolul al III-lea.

Semnificatia numelui Ciprian. Purtatorii numelui de "Ciprian" sunt plini de resurse, dinamici si rapizi in gandire. Poseda o energie dovedita in orice imprejurare si le place sa isi asume riscuri, neluand in seama durerea. Sunt adesea intr-o graba continua, rabdarea nefiind un punct forte, dar isi fac mereu planuri pe care abia asteapta sa le puna in aplicare. Putem spune ca sunt subtili si rapizi, avand tendinta de a crede ca pot realiza orice, dar sunt intr-o competitie continua, fiind stimulati de provocari.

Semnificatia numelui Ciprian. "Ciprian" in alte limbi: numele este adesea intalnit la popoarele latine, in celelate tari nefiind prea popular. In italiana, portugheza si spaniola exista varianta "Cipriano", dar spaniolii mai folosesc si forma "Cebrián", iar in galiciana se foloseste forma de "Cibrán".


Abonează-te pe

Citește și:

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Catalin

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Aurel

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Alina

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Adrian

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri