Semnele perverse ale cancerului: apare si creste in liniste, fara durere


Dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie si imagistica medicala la Ovidius Clinical Hospital, spune ca frecventa cancerului mamar creste odata cu varsta.

Medicul spune ca boala apare si creste in liniste, fara durere sau alte semne la inceput. In fazele mai avansate, apare un nodul vizibil sau palpabil la nivelul sanului sau axilei, modificarea de volum sau formei, cresterea sanului, o denivelare, modificarea aspectului pielii in “coaja de portocala”, roseata pielii, retractia pielii sau a mamelonului, secretie sanguinolenta prin mamelon.

Cum stii ca ai cancer de sange! Nu ignora aceste simptome

Pentru depistarea precoce a cancerului mamar, fiecare femeie trebuie sa faca o examinare mamografica sau ecografica in fiecare an. De asemenea, orice femeie dupa varsta de 20 ani trebuie sa-si palpeze singura sanii. „Acest autocontrol se face lunar din prima zi a menstrei pana in ziua 15. Orice modificare aparuta in forma sau structura sanului este suspecta: nodul, retractie, roseata, aspect de “coaja de portocala”. Majoritatea cancerelor de san sunt descoperite chiar de femei prin autopalpare“, spune dr. Carmen Ciufu. Depistarea tumorilor de san cu dimensiuni mici se poate face doar prin control periodic mamografic sau ecografic.

Legatura nestiuta pana acum dintre VARZA MURATA si CANCER! Mai mananci?

Mamografia este indicata dupa varsta de 40-50 ani, iar ecografia la orice varsta. La femeile de peste 50 ani este bine sa se asocieze examenul mamografic cu cel ecografic.

sursa: adevarul.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Adevărul despre relația dintre Alina Pană și Ștefan Floroaica !”Nu-mi plac copiii”!!! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri