Semne care dovedesc că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional și toxic!


Semne care dovedesc că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional și toxic!

Credeai că este un mit faptul că ești atrasa de un băiat rău? Este cât se poate de real și există chiar și o explicație științifică pentru faptul că multe femei sunt deseori seduse de bărbați al căror comportament este toxic, bărbați care sunt indisponibili din punct de vedere emoțional. S-a dovedit științific că, pe lângă factorii psihologici implicați în subiect, există și o tendință biochimica ce stă în spatele situației în care o femeie este fascinată de bărbatul care o tratează cu indiferență sau nu se poartă bine cu ea. Această atracție poate da dependență precum drogurile, este copleșitoare și distructivă. Prin urmare, dacă te aprinzi după un bărbat care este indisponibil emoțional, are un comportament toxic, are tendințe narcisiste sau chiar sociopate, trebuie să știi că un rol îl joacă o serie de substanțe și hormoni din creierul tău. În plus, cu cât acest tip de partener se poartă mai rău cu tine, cu atât dependența ta de el devine mai puternică. Jocurile care alternează intre acordarea unei atenții excesive și retragere amplifică și mai mult acest aspect.


In articol:

Semne care dovedesc că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional și toxic! Credeai că este un mit faptul că ești atrasa de un băiat rău? Este cât se poate de real și există chiar și o explicație științifică pentru faptul că multe femei sunt deseori seduse de bărbați

al căror comportament este toxic, bărbați care sunt indisponibili din punct de vedere emoțional. S-a dovedit științific că, pe lângă factorii psihologici implicați în subiect, există și o tendință biochimica ce stă în spatele situației în care o femeie este fascinată de bărbatul care o tratează cu indiferență sau nu se poartă bine cu ea. Această atracție poate da dependență precum drogurile, este copleșitoare și distructivă. Prin urmare, dacă te aprinzi după un bărbat care este indisponibil emoțional, are un comportament toxic, are tendințe narcisiste sau chiar sociopate, trebuie să știi că un rol îl joacă o serie de substanțe și hormoni din creierul tău.
În plus, cu cât acest tip de partener se poartă mai rău cu tine, cu atât dependența ta de el devine mai puternică. Jocurile care alternează intre acordarea unei atenții excesive și retragere amplifică și mai mult acest aspect.

Semne care dovedesc că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional și toxic!
Semne care dovedesc că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional și toxic!

Substanțe ale corpului care te fac să nu mai acționezi rațional

Dopamina

Experiențele foarte intense, cele de genul unei întâlniri de neuitat, situații în care te face să te simți în centrul atenției, o partidă de amor reușită, toate acestea determină eliberarea de dopamină din creier.

Dopamina este neurotransmițătorul care controlează centrii plăcerii și ai recompensei, generând astfel asocieri intre partenerul romantic și ideea de plăcere. Băieții răi sunt adevărați maeștri ai acestor relații discontinue, care creează fluxuri intermitente de dopamină, ce pot da dependență.

Citeste si: Care sunt semnele unui abuz emoțional în cuplu?

Oxitocina

Apropierea fizică și atingerea determină eliberarea unui alt hormon, oxitocină, care este implicată în mecanismele de atașament și senzațiile de plăcere.

Este hormonul care leagă o mamă de copil la naștere, dar este responsabil și de sudarea legăturii dintre parteneri. Este o legătură chimică în plus cu un bărbat care nu te merită, dar poate să te facă să vibrezi din punct de vedere fizic.

Cortizolul, adrenalina și norepinefrina

Partenerii cu o disponibilitate emoțională scăzută pot determina în organismul victimelor lor adevărate vârfuri în producția de aceste substanțe. În relațiile toxice, aceste descărcări chimice sunt responsabile pentru reacția femeii de tip „freeze”, în loc să determine o reacție de tip „fight or flight”.

Serotonina

Atunci când te îndrăgostești, nivelul acestui hormon creste foarte mult. Pentru orice mică descărcare de serotonină, o femeie poate ajunge să accepte lucruri dureroase, precum respingerea, agațandu-se de o minimă tandrețe.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să scapi de fumat cât mai repede?

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

CITEȘTE: Horoscop rune 18 - 24 octombrie 2021. O zodie poate primi o cerere în căsătorie!

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

RALUKA: Cine este celebra artistă. Biografie: nume real, data naşterii, cine este iubitul ei, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri