Salata de boeuf este nelipsită de pe masa românilor în perioada sărbătorilor. Chiar dacă este Paștele, Crăciunul sau Anul Nou, preparatul va fi mereu prezent, deoarece multe persoane optează pentru ea, pe lângă faptul că este delicioasă, nu este foarte complicat de preparat.
Mulți români au pe masă de sărbători această salată, deoarece este de-a dreptul delicioasă, iar modul ei de preparare nu este deloc unul complicat. Dacă îți dorești să ai cea mai bună salată de boeuf pe masă, iată care este secretul pentru o maioneză pufoasă și delicioasă! Tot ce trebuie să faci este să folosești ingredientele de mai jos!
Secretul pentru o maioneză pufoasă și delicioasă
Citește și: Rețetă de salată orientală cu maioneză. Ce să mai adaugi pentru un gust desăvârșit
Citește și: Maioneză de post cu muștar. Nici nu îți dai seama din ce e făcută, gustul e perfect
Pentru români, salata de boeuf este un preparat care nu lipsește de pe masă, în pragul sărbătorilor.
Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos, pentru a prepara cea mai delicioasă maioneză. Va ieși exact cum îți vei dori și vei avea parte de cea mai gustoasă salată de boeuf de până acum.
- 3 ouă (două gălbenușuri fierte și unul crud)
- 250 ml ulei
- 2 lingurițe muștar
- zeamă de lămâie
- piper măcinat
- Sare fină
Citeste si: Secretul pentru un chec pufos. Secretul pe care îl folosesc gospodinele pricepute
Mod de preparare
Pentru prepararea maionezei se vor folosi și telul și mixerul. Într-un bol se vor sfărâma cele două gălbenușuri fierte, iar apoi se adaugă gălbenușul crud. Ulterior se amestecă bine, cu ajutorul unui mixer sau cu ajutorul telului.
În timp ce se va amesteca, se va pune treptat uleiul subțire, iar apoi muștarul și se va continua amestecul, turnând ulei până în momentul în care se va încorpora tot.
După ce încorporați uleiul, se asezonează maioneza cu sare și piper, după gustul fiecăruia. Ulterior, se toarnă și puțină zeamă de lămâie și se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn. La sfârșit, se gustă maioneza, iar dacă mai este nevoie de vreun condiment, se poate adăuga oricând.
După ce ați trecut prin acești pași, salata va fi gata și bună de servit împreună cu cei dragi pe masa de Crăciun sau restul sărbătorilor. Poftă bună!