Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ingredientele care nu trebuie să lipsească

Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ingredientele care nu trebuie să lipsească
Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ingredientele care nu trebuie să lipsească

Zacusca de vinete, cel mai iubit preparat de majoritatea românilor. Iată rețeta pentru o zacuscă gustoasă!

După cum știm cu toții, zacusca de vinete este printre cele mai iubite preparate ale românilor, nelipsind din cămările din casă. Ea se poate consuma în orice moment al zilei și în orice anotimp, datorită gustului său delicios și autentic. Nu multe lume știe, însă, că există un ingredient care o face savuroasă.

Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din zacuscă

Zacusca este făcută din multe legume delicioase din grădina care sunt la îndemâna oricui, care au un mod de preparare nu foarte complicat.
Așadar, zacusca de vinete este foarte ușor de preparat în comparație cu alte mâncăruri, care poate fi făcut pe mai multe zile, depinzând doar de timpul disponibil pe care fiecare gospodină îl are. Nu multă lume știe ingredientul care oferă savoare oricărei zacuști de vinete, truc dezvăluit chiar de cunoscutul bucătar Horia Vîrlan.

Acesta a dezvăluit că alături de ingredientele clasice necesare pentru preparare, respectiv vinete, ardei, ceapă, mai adaugă la zacuscă, pentru un plus de savoare, un ingredient special: vin alb.

Citeste si: Ce înseamnă legume blanșate. Care este secretul bucătarilor pentru acest preparat

Citeste si: Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari

Modul de preparare a unei zacuști de vinete

Iată care sunt pașii de pregătire și ingredientele a unei zacuști, după rețeta din cartea “Bucatele noastre”, scrisă de celebrul bucătar Horia Vîrlan.

2 vinete medii
3 gogoșari, curățați și spălați
1 ceapă mare, curățată
4 ciuperci
1 morcov, curățat
3 căței de usturoi, curățați
1 țelină mică, curățată
2 foi de dafin
1 pahar ulei de floarea-soarelui
1

pahar vin alb, sec
1 linguriță pătrunjel tocat
1 linguriță de sare
7-8 boabe de piper negru

Citeste si: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de vinete

Citește și: Emoții URIAȘE în „Casa iubirii”! Moldo îi oferă inelul Kirei! Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în emisiune- kanald.ro

Citește și: A fost prins în Marea Britanie, prin Interpol! Criminalul a ieșit din ascunzătoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Cât timp se fierb ghebele pentru zacuscă

1. Pentru început, este necesară creșterea vinetelor, sub formă de cruce, începând de la un centimetru de cotor, până la 1,5cm de vârf. Mai apoi, vinetele se așează pe grătar și se coc timp de 25-30 de minute, până în momentul în care pulpa începe să se desprindă de coajă.

În același timp, trebuie să încingeți cuptorul la putere maximă.
2. Vinetele trebuie lăsate la răcorit, iar pentru a scăpa de lichidului amar din vânătă, ele se scurg și se așează curățate într-o strecurătoare. În același timp se taie ceapa și ardeii bucăți, date apoi printr-o mașină de tocat împreună cu ciuperci spălate și cu vinetele. Morcovii se dau printr-o răzătoare cu ochii mari.
3. Sotați timp de o oră la foc mic legumele într-o cratiță încinsă cu ulei. Pentru a oferi o aromă aparte, puteți turna puțin vin peste legume, apoi adăugați foile de dafin, căței de usturoi întregi, boabe de piper și sare. Fierbeți totul la foc domol încă o oră până observați ridicarea uleiului la suprafață.
4. Se presară niște pătrunjel tocat, după ce lăsați zacusca la răcit. Aceasta se servește cu o ceapă roșie și cu pâine prăjită.
5. Dacă doriți să o depozitați într-un borcan, trebuie să aveți atenție la modul de pregătire al borcanelor. Aceste trebuie foarte bine sterilizate înainte de utilizare cu jumătate de oră la cuptor, pentru a se păstra calde în momentul în care se toarnă conținutul.
6. Un alt lucru important este ca borcanele să nu se spargă în momentul în care le umpleți cu zacusca fierbinte. Aceste trebuie, așadar, așezare într-o tavă de inox. Capacele borcanelor se închid și se întorc cu capul în jos, apoi se împăturesc timp de două zile. Mai apoi, ele trebuie depozitate într-un loc răcoros.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Trucul care vă ajută ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

Mâncare de post pentru pomană

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies