Secretul celei mai bune salate de icre, dezvăluit de bucătari. Cum se prepară pufoasă şi fără să se taie


Salata de icre făcută în casă a fost întotdeauna diferită faţă de cea cumpărată in comerţ. Însă nu toate gospodinele se încumetă s-o prepare în casă, din cauza riscului mare ca salata de icre să se taie.


In articol:

Există un secret pe care bucătarii îl dezvăluie cu mare greutate.

Niciun bucătar nu este dispus să dezvăluie secretul care face salata de icre să nu se taie şi să fie pufoasă şi gustoasă.

Cu mare greutate, unii dintre ei dezvăluie acest mic ingredient care nu trebuie să lipsească la pregătirea salatei. ”Este vorba de o lingură de apă minerală, care se adaugă din când în când, în timp ce amestecăm bine icrele cu ulei şi cu zeama de la o jumătate de lămâie”, lămureşte, într-un final, o bucătareasă cu experienţă.

”Icrele sunt foarte pretenţioase, dar pentru mai multă siguranţă se pot face cu griş sau cu pâine proaspătă”, mai explică ea. ”Cam două linguri de griş se pun la fiert în apă, fără alt adaos de sare sau altceva. Se face un griş mai tare şi se lasă să se răcească”, continuă ea.

Citeste si: Cea mai bună salată de pui din lume

Icrele se dau întâi prin sită, pentru a se alege pieliţele. Dacă sunt sărate, e bine să se lase puţin în apă întâi, pentru a se desăra. Grişul fiert şi răcit se pune într-un castron, apoi se adaugă icrele şi se amestecă, încet, cu o lingură sau cu un mixer şi se adaugă ulei puţin câte puţin, ca şi la maioneză.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Cine face primul pas și cum o să te sărute în funcţie de zodie? Berbecul e rapid şi pasional!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri