Se va oferi o reducere la impozitul pe salariu. Care este suma de bani pe care o primesc salariații care au copii

Se va oferi o reducere la impozitul pe salariu. Care este suma de bani pe care o primesc salariații care au copii
Se va oferi o reducere la impozitul pe salariu. Care este suma de bani pe care o primesc salariații care au copii

Impozitul pe salariu se va reduce din anul 2023 pentru persoane care au copii înscriși la o unitate de învățământ. Iată care sunt actele de care ai nevoie și care este suma despre care se vorbește.

Părinții salariați care au copii vor primi o sumă de bani. Cât le va oferi statul acestora!

Citește și: Veste importantă pentru o categorie pensionari! Se oferă 700 de lei pe lângă pensie

Acte necesare pentru reducerea impozitului pe salariu

Din anul 2023 părinții care au copii cu vârste de până la 18 ani, înscriși la o formă de învățământ, vor avea parte de o reducere a impozitului pe salariu.

Iată care sunt actele necesare pentru a beneficia de această reducere, conform căreia veți primi mai mulți bani decât până acum.

1. O adeverință de la unitatea de învățământ frecventată de copil (creșă, grădiniță, școală).

2. O declarație pe propria răspundere completată de celălalt părinte, din care să reiasă că nu beneficiază de acea deducere personală suplimentară de 100 lei lunar.

Dacă părintele are mai multe locuri de muncă, acesta trebuie sa declare că nu primește această deducere de la celelalte locuri de muncă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Se oferă 2.000 de lei de persoană. Decizia a fost luată de Guvernul României

Se va oferi o reducere la impozitul pe salariu
Se va oferi o reducere la impozitul pe salariu[Sursa foto: shutterstock]

Câți bani primesc salariații

Din ianuarie 2023, salariații care au unul sau mai mulți copii înscriși la o formă de învățământ beneficiază de o deducție la impozitul salariului, în valoare de 100 de lei.

Așadar, pentru fiecare copil în parte se primește o deducere suplimentară pentru baza la care se calculează impozitul de 100 de lei, respectiv 10 lei net.

Conform Ordonanței Guvernului nr. 16 din 15 iulie 2022, începând cu 23 ianuarie 2023, deducerea personală suplimentară se acordă astfel:

„a) 15% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru persoanele fizice cu vârsta de până la 26 de ani, care realizează venituri din salarii al căror nivel este de până la nivelul prevăzut la alin. (3);

Citește și: Revedere emoționantă între Irina Columbeanu și Ramona Gabor! Imaginile înduioșătoare care te fac să lăcrimezi- kanald.ro

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro- stirilekanald.ro

b) 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învățământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.

(11) Prin părinte, în sensul alin. (10) lit. b), se înțelege: părintele firesc, potrivit Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, adoptatorul, persoana care are copilul/copiii în încredințare în vederea adopției, persoana care are în plasament copilul sau în tutelă, persoana desemnată conform art.

104 alin. (2) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(12) În cazul în care copilul este întreținut de ambii părinți, deducerea personală suplimentară prevăzută la alin. (10) lit. b) se acordă unuia dintre părinți prin prezentarea documentului care atestă înscrierea copilului într-o unitate de învățământ și a unei declarații pe propria răspundere din partea părintelui beneficiar”.

Așadar, angajații care vor depune documentele necesare la locul de muncă, vor primi în plus la salariul net, suma de 10 lei, pentru fiecare copil înscris la o formă de învățământ.

Se va oferi o reducere la impozitul pe salariu
Se va oferi o reducere la impozitul pe salariu[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste importantă despre pensii! Se oferă toți banii înapoiCitește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

„A fost prea mare gravitatea faptelor.” Ce decizie s-a luat în cazul eliberării lui Cristian Cioacă

O RECUNOȘTI? Este o controversată cântăreață din România, care acum se află în mijlocul unui scandal

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Iubita lui Dinu Maxer, Magdalena Chihaia, construiește un imperiu în afaceri. Cu ce se ocupă atunci când nu este pe scenă

Vești proaste pentru pensionari! Se vor recalcula pensiile

Roberta și Sebastian, dulce împăcare în camera roșie! Cei doi îndrăgostiți au lăcrimat și s-au sărutat pasional! „Mi-au zis băieții că te-ai îngrijorat!”

Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare din țară


Cookies