Se recalculează pensiile pentru milioane de femei din România! Ce modificări se aduc

Se recalculează pensiile pentru milioane de femei din România! Ce modificări se aduc

Ministrul Muncii a discutat despre noua lege privind pensiile din România, și ce modificări importante vor fi făcute. Iată despre ce este vorba!

În urmă cu puțin timp, Marius Budăi a oferit mai mult informații despre o nouă lege a pensiilor, accentuând pe o posibilă creștere a punctului de pensie, o formula nouă pentru recalcularea tuturor celor cinci milioane de pensii, cât și ce articole vor fi eliminate.

Modificări pentru noua lege a pensiilor

Noua lege implică o formula nouă privind recalcularea pensiilor  pentru pensionari și o posibilă majorare a punctul de pensie de la 1.785 de lei la 1.875 de lei. Totodată, numărul de puncte x VPR (valoarea punctului de referință) este 72.

De asemenea, în viitorul apropiat nu vor mai exista excepții la pensionare între diferite companii, precum sectorul naval, CEO Oltenia sau fabrici de armament.

Mai mult decât atât, din noua lege a pensiilor va fi eliminat articolul din vechea lege care spune că „femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut 3 copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază la cerere de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare”.  Cu toate astea, Ministerul Familiei va fi nevoit să vină cu o propunere de stimulente pentru mamele cu mai mulți copii.

Citește și: Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citește și: "Sunt dezamăgită, dezgustată și mâhnită". Andreea Antonescu nu a mai suportat haosul provocat și a reacționat în fața zvonurilor despre o posibilă relație cu Cătălin Bordea- radioimpuls.ro

Se recalculează pensiile pentru milioane de femei din România

[Sursa foto: freepik]

Ministrul Muncii a discutat și despre prevederea din noua lege a pensiilor legată de pensionarea opțională la 70 de ani. Astfel, Marius Budăi este de părere că aceasta nu are niciun sens, dacă luăm în considerare că speranța de viață din România.

„Nu știu de ce aceste lucruri (n.r. creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani) au fost trecute acolo, că vorbim de oameni.

Speranța de viață în România e mai mică în statele occidentale, gen Franța, Germania, Spania. Dacă ne-am fi gândit la oameni, aceste lucruri nu ar fi fost potrivite să fie trecute acolo”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3 CNN.

De asemenea, acesta a menționat faptul că Partidul Social-Democrat nu va fi de acord cu creșterea vârstei de pensionare peste 65 de ani.

Oficialul a declarat că este mai importantă creșterea speranței de viață.

„Noi întâi trebuie să ne ocupăm de speranța de viață, în special de speranța de viață sănătoasă … apoi să vorbim despre creșterea vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi, în timpul unei conferințe de presă.

Citește și: Ce riscă femeile care nu plătesc întreținerea 3 luni la rând. Informații importante

Se recalculează pensiile pentru milioane de femei din România

[Sursa foto: freepik]Citește și:

Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023

Ce riscă femeile care nu plătesc întreținerea 3 luni la rând. Informații importante

ego.ro Când se tunde orhideea. Secretul pentru o înflorire bogată

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Horoscop săptămânal 25 septembrie - 1 octombrie 2023: Eforturile Capricornilor sunt recunoscute din plin la locul de muncă. Influențele planetare prezic noi începuturi în zona profesională pentru Scorpioni

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Emoții și lacrimi în Casa iubirii! Concurenții vor face nominalizări neașteptate! Aflați cine va intra în cursa de eliminare și ce se va întâmpla duminică, 24 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies