Se intorc zapezile si frigul! In weekend se anunta inghet!


Alertă de ultimă oră de la meteorologi. Pentru perioada următoare, se aşteaptă răcirea accentuată a vremii, ploi însemnate şi lapoviţă.

Meteorologii au avertizat că vremea se va răci semnificativ, în următoarele zile, până la valori sub pragul îngheţului, în special în zona de munte.

Meteorologul ANM, Gabriela Băncilă, a declarat că, în special, în weekend se aşteaptă cantităţi importante de precipitaţii care, pe alocuri, se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

"Sunt fenomene specifice sezonului de primăvară şi pe de altă parte fenomene specifice sezonului rece.Mă refer în primul rand la Carpaţii Orientali si Meridionali.Este posibil să înregstrăm  vineri şi sâmbătă cantitati însemnate de apă pe arii restrânse. Se aşteaptă o masă de aer mai rece care va duce la transformarea ploilor în lapoviţă şi ninsoare", a declarat Gabriela Băncilă la România TV.

Aceasta a avertizat că ne aşteaptă din punct de vedere meteorologic un weekend de iarnă şi i-a sfătuit pe turiştii care merg la munte să nu renunţe la hainele groase şi la cauciucurile de iarnă.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Elena Ionescu de la Survivor Romania, secretul virginității! La 24 de ani, mama ei spunea că încă este ”fecioară”!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri