Se dau bani pentru români! Cine poate primi 15000 de euro nerambursabili


Iată ce trebuie să faci pentru a primi această sumă și care sunt pașii care trebuie să fie urmați.


In articol:

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că se dau bani pentru români, în valoare de 15000 de euro nerambursabili. Iată cine ar putea primi această sumă și ce va trebui să facă, în schimb.

Programul ”Casa Eficientă Energetic” alocă o finanţare nerambursabilă de 15.000 euro pentru persoanele care vor să-și eficientizeze energetic locuinţa, după ce s-a constatat că multe locuințe pierd energie din cauza faptului că nu sunt bine izolate.

Aproximativ 9000 de proprietari de case din România sunt așteptați să se înscrie la „Casa Eficientă Energetic”, programul care are un buget de 430 de milioane de lei.

Ca să fie considerat eligibil pentru acest proiect, un proprietar trebuie să arate o creștere a eficienței energetice a locuinței cu cel puțin o clasă după implementare.

După ce dosarul este aprobat, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni, iar ministrul Mediului a vorbit despre acest proiect care are ca scop reducerea consumului de energie din casele românilor, dar și a emisiilor de gaze cu efect se seră.

Citeste si: Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

„Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30%, doar prin pereţii exteriori sau 25% prin geamuri sau acoperiş. (...). Programul nostru are o mare componentă de mediu, dar şi una economică şi socială: o astfel de investiţie duce la reducerea la jumătate a facturilor de energie şi, implicit, la scăderea consumului naţional de energie”, spune ministrul Mediului, Costel Alexe, după ce s-a aflat că și profesorii vor primi bani mai mulți din cauza coronavirusului.

Aplicaţia online pentru înscriere este disponibilă pe site-ul www.afm.ro.

Ce trebuie să facă proprietarii

Cheltuielile eligibile ale Programului Casa Eficientă Energetic vizează: instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperişului, a pereţilor exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilaţie, corpuri de iluminat cu LED, precum și senzori de mişcare, robineţi şi conducte noi și altele.


Citește și:

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Ce salariu are o poliţistă din România? Câţi lei ajunge să câştige cu tot cu bonusuri

Scade vârsta de pensionare cu doi ani! Cine va beneficia de această prevedere

Ce înseamnă, de fapt, echinocțiul de toamnă. Ce se întâmplă pe 22 septembrie 2020. Toate zodiile sunt afectate

Postul intermitent, cea mai populară metodă de a slăbi

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Selly și Smaranda au făcut cel mai important anunț despre relația lor! Felicitări!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri