Scortisoara – un condiment cu potential! Afla totul despre el!

Scortisoara – un condiment cu potential! Afla totul despre el!

Scortisoara este unul dintre cele doua condimente (celalalt fiind nucsoara) obtinut din fructele catorva specii de arbori apartinand genului Myristica.

 

Scortisoara si nucsoara au gusturi similare – scortisoara are un gust putin mai dulce, pe cand nucsoara are o aroma mai delicata. Scortisoasa este adeseori preferata in mancaruri usoare pentru coloratia portocalie, deschisa, similara cu a sofranului pe care o confera acestora. Scortisoara este folosita in aromatizarea multor preparate, de regula macinata sau rasa, si este ideal rasa proaspat folosind o razatoare de scortisoara.
Uleiurile esentiale se obtin prin distilarea cu abur a scortisoarei macinate, si este utilizata pe scara larga in parfumerie si industria farmaceutica. Substantele extrase prin aceasta modalitate cum ar fi d-camfen, d-pinen, limonen, d-borneol, l-terpineol, geraniol, safrol, şi miristicina. Miristicina in forma sa pura este toxica, asa incat consumarea cantitatilor excesive de scortisoasa poate duce la efecte de tip toxic. Se mai obtine, de asemenea, uleiul de scortisoara care este folosit in preparate comerciale unde nu se doreste reziduul solid care ar fi ramas in urma folosirii formei macinate.
Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.

Scortisoara si nucsoara au gusturi similare – scortisoara are un gust putin mai dulce, pe cand nucsoara are o aroma mai delicata. Scortisoasa este adeseori preferata in mancaruri usoare pentru coloratia portocalie, deschisa, similara cu a sofranului pe care o confera acestora. Scortisoara este folosita in aromatizarea multor preparate, de regula macinata sau rasa, si este ideal rasa proaspat folosind o razatoare de scortisoara.

Uleiurile esentiale se obtin prin distilarea cu abur a scortisoarei macinate, si este utilizata pe scara larga in parfumerie si industria farmaceutica. Substantele extrase prin aceasta modalitate cum ar fi d-camfen, d-pinen, limonen, d-borneol, l-terpineol, geraniol, safrol, şi miristicina. Miristicina in forma sa pura este toxica, asa incat consumarea cantitatilor excesive de scortisoasa poate duce la efecte de tip toxic. Se mai obtine, de asemenea, uleiul de scortisoara care este folosit in preparate comerciale unde nu se doreste reziduul solid care ar fi ramas in urma folosirii formei macinate.



Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul