Scortisoara – un condiment cu potential! Afla totul despre el!


Scortisoara este unul dintre cele doua condimente (celalalt fiind nucsoara) obtinut din fructele catorva specii de arbori apartinand genului Myristica.

 

Scortisoara si nucsoara au gusturi similare – scortisoara are un gust putin mai dulce, pe cand nucsoara are o aroma mai delicata. Scortisoasa este adeseori preferata in mancaruri usoare pentru coloratia portocalie, deschisa, similara cu a sofranului pe care o confera acestora. Scortisoara este folosita in aromatizarea multor preparate, de regula macinata sau rasa, si este ideal rasa proaspat folosind o razatoare de scortisoara.
Uleiurile esentiale se obtin prin distilarea cu abur a scortisoarei macinate, si este utilizata pe scara larga in parfumerie si industria farmaceutica. Substantele extrase prin aceasta modalitate cum ar fi d-camfen, d-pinen, limonen, d-borneol, l-terpineol, geraniol, safrol, şi miristicina. Miristicina in forma sa pura este toxica, asa incat consumarea cantitatilor excesive de scortisoasa poate duce la efecte de tip toxic. Se mai obtine, de asemenea, uleiul de scortisoara care este folosit in preparate comerciale unde nu se doreste reziduul solid care ar fi ramas in urma folosirii formei macinate.
Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.

Scortisoara si nucsoara au gusturi similare – scortisoara are un gust putin mai dulce, pe cand nucsoara are o aroma mai delicata. Scortisoasa este adeseori preferata in mancaruri usoare pentru coloratia portocalie, deschisa, similara cu a sofranului pe care o confera acestora. Scortisoara este folosita in aromatizarea multor preparate, de regula macinata sau rasa, si este ideal rasa proaspat folosind o razatoare de scortisoara.

Uleiurile esentiale se obtin prin distilarea cu abur a scortisoarei macinate, si este utilizata pe scara larga in parfumerie si industria farmaceutica. Substantele extrase prin aceasta modalitate cum ar fi d-camfen, d-pinen, limonen, d-borneol, l-terpineol, geraniol, safrol, şi miristicina. Miristicina in forma sa pura este toxica, asa incat consumarea cantitatilor excesive de scortisoasa poate duce la efecte de tip toxic. Se mai obtine, de asemenea, uleiul de scortisoara care este folosit in preparate comerciale unde nu se doreste reziduul solid care ar fi ramas in urma folosirii formei macinate.

Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Cât de multă cafea putem bea zilnic? Nutriționistul Gianluca Mech ne spune când ne poate afecta sănătatea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri