Școala se mută în corturi sau containere! Aceasta este una dintre variantele propuse de Monica Anisie, Ministrul Educației


Școală în corturi sau containere - aceasta este una din soluțiile pe care Monica Anisie, Ministrul Educației, le ia în calcul pentru viitorul an școlar.


In articol:

Școala în corturi sau containere în loc de sala de curs: este o idee pe care Monica Anisie, Ministrul Educației, o ia în calcul pentru viitorul an școlar. Această variantă ar putea fi aplicată în cazul în care va exista un al doilea val de îmbolnăviri de coronavirus, în această toamnă.

„În această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelul din alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi- lipsa infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi și să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri", a precizat Ministrul Educației.

Școală în corturi sau containere- propunerea Ministrului Educației! ”Clasele sunt suprapopulate”

Monica Anisie a explicat că cel mai probabil, elevii vor veni la școală prin rotație și se va învăța în schimburi.

„Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi și, așa cum prevede ordinul ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanță de 2 metri între elevi în față, în spate, lateral stânga, dreapta.

Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi. Ministerul Educației și autoritățile locale trebuie să găseasca soluții în cazul în care va veni al doilea val de îmbolnăviri, așa cum prevăd specialiștii, ca să nu îi expunem pe elevi", a declarat Monica Anisie la B1 TV.

Momentan, Ministerul Educației analizează mai multe variante pentru începerea anului școlar, luând în calcul respectarea distanțării sociale de 2 metri, începând cu toamna următoare.

Citeste si: Lovitură pentru elevii care susțin evaluarea națională și examenul de bacalaureat! Nu toți vor avea voie să participe la examen

Ministrul Educației, Monica Anisie, a arătat, luni seară, că respectarea distanței sociale de 2 metri va fi greu de îndeplinit din toamnă de când vor fi reluate cursurile școlare din cauza claselor suprapopulate și a infrastructurii învechite, astfel că oficialii trebuie să caute soluții pentru a putea redeschide școlile în toamnă cu toate măsurile necesare de protecție impuse de contextul actual cu pandemia de coronavirus.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Schimbări majore pentru elevi! Nu vor mai susține aceste examene. Anunțul tocmai a fost făcut

Dezvăluiri în premieră! Cu cine se iubește Cătălin Botezatu în secret

Incredibil! Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la cursurile online? Cum vor trece clasa?

Care sunt prețurile în stațiunea Mamaia. Cât plătesc turiștii pentru un șezlong și pentru mâncare

3 hobby-uri pe care poți să le încerci pe timpul verii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
De ce se electrizează părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri