Schimbări majore pentru elevi! Nu vor mai susține aceste examene. Anunțul tocmai a fost făcut


Guvernul a decis, joi, că probele orale ale examenului de Bacalaureat nu se vor susţine în acest an, ci ele se vor echivala sau se vor recunoaşte, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei.


In articol:

Examenele de competențe nu se vor susține, ci se vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice, conform ultimelor decizii ale Guvernului. Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se echivalează conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației. 

Probele orale la Bacalaureat au fost anulate

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, după şedinţa de Guvern, că s-au adoptat unele prevederi referitoare la faptul că la examenul de Bacalauret, examenele de competenţe nu se vor susţine, ci se vor echivala sau se vor recunoaşte.

Citeste si: Cum vor merge din iunie, elevii la școală! Reguli clare pentru cum vor arăta clasele în perioada stării de alertă

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre examenul de BACALAUREAT 2020. Cum se va desfășura BAC-ul

Citeste si: Unul din trei elevi nu are acces la tehnologie, pentru a participa la școala online! Monica Anisie, gafă colosală

"Pentru anul şcolar 2019-2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", a transmis şi Ministerul Educaţiei.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susținea faptul că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online.

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie, însă doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise.


Abonează-te pe

Citește și:

Unul din trei elevi nu are acces la tehnologie, pentru a participa la școala online! Monica Anisie, gafă colosală

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Incredibil! Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la cursurile online? Cum vor trece clasa?

Anunț de ultimă oră! Raed Arafat: „15 septembrie este data!” Ce urmează să se întâmple?

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri