Anunț de ultimă oră! Raed Arafat: „15 septembrie este data!” Ce urmează să se întâmple?


Raed Arafat a făcut un anunț de ultimă oră, prin care a transmis că 15 septembrie este data la care ar putea fi reluată activitatea în instituțiile de învățământ.


In articol:

Pandemia de coronavirus a impus stoparea activității în toate unitățile de îvățămând din țară și chiar dacă anumite restricții vor fi relaxate începând cu 15 mai, școlile, universitățile, grădinițele etc. NU sunt vizate.

Citeste si: Vești noi despre transmiterea COVID-19! Victor Voicu: „Putem fi infectați și pe cale digestivă”

Foarte multe persoane își pun întrebări cu privire la ce urmează să se întâmple cu învățământul, în România, iar Șeful DSU, Raed Arafat, a mărturisit că acestea vor române închise, pentru că menținerea unei distanțe optime între elevi și studenți este extrem de dificilă, mai ales în pauzele dintre cursuri.

anunț, raed arafat, instituțiile de invatamant, scoala, ultima ora
anunț, raed arafat, instituțiile de invatamant, scoala, ultima ora

„E foarte greu într-o şcoală să vii să faci distanţare, să ţii cursurile şi să ţii copiii în pauze, că nu poţi să îi ţii numai în clasă, fără pauză, fără nimic, să nu interacţioneze.

E suficient ca unul dintre ei să fie pozitiv asimptomatic şi toata clasa să ia şi o ducă acasă la ei. Sau să fie unul pozitiv asimptomatic pentru că de acasă de la el e cineva pozitiv şi să se ducă să o ducă la profesor sau la profesoară,” a comunicat Raed Arafat.

În cazul instituțiilor de învățământ, riscul infctării intracomunitare este extrem de mare, mai ales că nu mereu o persoană infectată cu noul coronavirus manifestă simptomele specifice bolii.

Citeste si: Ministrul Educaţiei anunţă cum se vor desfăşura examenele naţionale

Când va începe școala? Anunțul făcut de Raed Arafat

Deocamdată, școlile vor fi redeschise pe 15 Septembrie, odată cu începerea noul an școlar. Totuși, această dată poate suferi modificări pe parcursul următoarelor luni, întreaga situație depinzând de contextul medical.

„La acest moment asta este decizia.

Şi alte ţări au zis că în septembrie se reia şcoala. Dacă vedem că ceva se schimbă cu virusul, asta se analizează în preajma datei. Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia, decizia de 15 septembrie, cred că asta e data de deschidere a şcolilor, oficială, atunci o să se deschidă şcoala. Acum e prea riscant în faza asta şi nu e doar părerea mea, e părerea tuturor,” continuășeful DSU, Raed Arafat.

anunț, raed arafat, instituțiile de invatamant, scoala, ultima ora
anunț, raed arafat, instituțiile de invatamant, scoala, ultima ora

Mai mult decât atât, Raed Arafat a declarat că este necesar ca anumite măsuri să fie luate în cadrul instituțiilor deînvățământ, măsuri de țin de menținerea igienei în spațiile publice, respectarea distanțării sociale etc. Educația sanitară ar trebui să fie prioritare, iar pauzele luate eșalonat, distanțat, astfel încât copiii să iasă în pauze separat, nu toți în același timp.

„Acces la apă şi săpun permanent pentru copii, educaţie sanitară în sensul igienei pentru toţi copiii. Orice copil bolnav nu intră în şcoală, orice copil bolnav care a intrat în şcoală este trimis acasă sau la medic, depinde de situaţii, febra trebuie să fie un motiv automat de a nu trimite copilul la şcoală în ziua respectivă. Poate trebuie gândit că şcolile cu număr foarte mare de copii pauzele lor să fie distanţate, să nu iasă toată lumea deodată la pauză, nu ştiu cum este sistemul, dar astea sunt lucruri de bun simţ, de distanţare şi de control a răspândirii,” a conchis Raed Arafat.

Citeste si: S-a aflat! Cafenelele și restaurantele se deschid începând cu... Ce reguli trebuie să respecte

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vești noi despre transmiterea COVID-19! Victor Voicu: „Putem fi infectați și pe cale digestivă”

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

S-a aflat! Cafenelele și restaurantele se deschid începând cu... Ce reguli trebuie să respecte

Cand se termina pandemia de coronavirus in Romania. Anuntul oficial al lui Raed Arafat

Incredibil! Marea pasiune a lui Raed Arafat. Din cauza asta nu are familie?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este și ce vârstă are chef RADU DUMITRESCU

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri