Vești noi despre transmiterea COVID-19! Victor Voicu: „Putem fi infectați și pe cale digestivă”


Academicianul Victor Voicu ne-a oferit vești noi despre transmiterea COVID-19, virusul despre care se află lucruri noi de la o zi la alta.


In articol:

Victor Voicu, Academician și vicepreședinte al Academiei Române, a discutat despre virusul COVID-19 și modul prin care acesta se poate transmite.

Astfel, noul coronavirus a luat prin asalt întreg mapamondul, infectând peste trei milioane de persoane la nivel mondial și luând viața a mai mult de 228.000 de oameni.

Citeste si: Cand se termina pandemia de coronavirus in Romania. Anuntul oficial al lui Raed Arafat

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul
covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Dacă până acum se știa că noul coronavirus infectează oamenii prin ochi, nas și gură, se pare că un nou anunț dă peste cap progresele pe care medicii, cercetătorii și specialiștii din întreaga lume le făcuseră până acumm.

COVID-19 ne poate infecta și pe cale digestivă! Ce înseamnă asta

Academicianul Victor Voicu a făcut noi precizări despre virusul COVD-19, explicând că dată fiind transmisia orală, virusul ne poate infecta și pe cale digestivă. Mai mult decât atât ,academicianul a mărturisit că noul coronavirus este extrem de ciudat și de complex, motiv pentru care mereu putem afla ceva nou despre acesta, fie căvorbim despre transmitere sau simptomatologie.

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul
covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

”Am văzut astăzi, citând un articol, că acest receptor ACE-2, enzima de conversie a angiotensinei 2, nu se găsește numai în plămâni. Bineînțeles, știam prea bine asta, se găsește și-n sistem cardio-vascular, cardio-circulator, dar și la nivelul intestinului, deci poți fi contaminat și pe cale digestivă, pe cale orală. Iată că noi învățăm tot timpul din mers, acest virus este extrem de ciudat,” a mărturisit Academicianul Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, printr-o intervenție televizată.

Medicii pediatri din Europa au descoperit o nouă boală ce poate fi provocată de COVID-19

Medicii pediatri din Europa constată că, în ultima perioadă, au apărut numeroase cazuri de boală Kawasaki, care pot fi ca un simptom secudar al COVID-19, cazurile având legătură cu virusul care a dat peste cap umanitatea.

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul
covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Citeste si: Secretarul de Stat american, Mike Pompeo: Există “dovezi enorme” că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan

Pediatrul Mihai Craiu i-a avertizat pe părinți că trebuie să acorde atenție sporită simptomelor cu care se confruntă copiii lor. Este vorba despre febră, inflamarea ganglionilor, secreții oculare, precum și umflături în zona membrelor inferioare și superioare. Specialistul a avertizat că dacă vă confruntați cu aceste manifestări, e imperios necesar să mergeți cu cel mic la medic.

„Suficient de repede înseamnă în primele patru-cinci zile de la debutul acestei maladii, în contextul celor cinci semne clinice majore asemănătoare de boală Kawasaki: febră mare mai multe zile, cinci sau pe acolo, să ai ganglionii umflaţi la gât, să ai conjunctivită, să ai ochii ca şi cum ţi-ar fi intrat apă cu săpun în ei, nu să curgă cu puroi, să fie non-supurativă. Să ai ochii roşii-roşii, să ai buzele umflate şi crăpate şi să ai umflături la mâini şi la picioare, eventual cu erupţie,” a declarat Mihai Craiu, potrivit Mediafax.

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul
covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Se crede că această maladie, Kawasaki, poate fi o reacție provocată de COVID-19

Deși primii medici care s-au confruntat cu această nouă boală au fost cei din Marea Britanie, specialiști din Franța, Spania, Italia sau Belgia au recunoscut simptomele și au mărturisit că s-au confruntat cu astfel de cazuri.

”Cei mai mulţi pacienţi cu tablou clinic de Kawasaki nu au serologie de Covid-19. Că e prea tarziu sa mai aibă anticorpi, e posibil. Profesorul francez de la Necker care îngrijeşte aceşti copii a spus că cei care au avut ceva care a semănat cu SARS Cov-2 au avut în urmă cu trei săptămâni. Apare, chiar dacă e legată de Covid, după vindecarea bolii iniţiale, la nişte săptămâni, nici nu mai ştii că nu ai avut boala dacă nu ai fost testat,” a continuat Mihai Craiu.

Citeste si: Descoperire ȘOC! Aceste aparate pot împrăștia coronavirusul. Le ai și tu în casă


Abonează-te pe

Citește și:

S-a aflat! Cafenelele și restaurantele se deschid începând cu... Ce reguli trebuie să respecte

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Al doilea val al epidemiei de coronavirus, mai repede decat ne-am fi asteptat. Declaratiile lui Nelu Tataru

Descoperire ȘOC! Aceste aparate pot împrăștia coronavirusul. Le ai și tu în casă

Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

TOTUL despre cine a fost Ileana Sărăroiu | naștere, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri