Scapa de cancer, oboseala si stres cu cartofi! Iata cum!


Cartofii, potrivit nutritionistilor, joacă un rol important în transmisia nervoasă şi participă la transformarea glucidelor în energie, datorită conţinutului de vitamina B1.

 

De asemenea, datorită vitaminei C pe care o conţine, cartoful elimină starea de oboseală. Mai mult, magneziul este şi el un alt mineral pe care cartoful îl conţine din belşug şi care acţionează eficient împotriva stresului. Un singur cartof poate oferi 21 la sută din necesarul zilnic de potasiu.
Soiurile de cortofi in culori neobisnuite, departe de a fi un motiv de alarmă, denota un plus de valoare nutritivă. Nuanta purpurie a soiurilor de Arran, culorea rosie a unor soiuri cultivate si in Romania, sau neagra a cartofului de Shetland sunt pigmentari naturale cauzate de compuşi cunoscuţi sub numele antociani. Acestia sunt antioxidanti puternici care au, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii si chiar anticancerigene potrivit specialistilor.
Amidonul conţinut de cartofi este un carbohidrat complex a cărui digerare eliberează lent glucide, care nu vor duce la o creştere abruptă a glicemiei din sânge. Medicii nutriţionişti susţin că deşi alimentul este o sursă ideală de energie, acesta favorizează prelungirea senzaţiei de saţietate.
Sursa: frunza-verde.ro

De asemenea, datorită vitaminei C pe care o conţine, cartoful elimină starea de oboseală. Mai mult, magneziul este şi el un alt mineral pe care cartoful îl conţine din belşug şi care acţionează eficient împotriva stresului. Un singur cartof poate oferi 21 la sută din necesarul zilnic de potasiu.

Soiurile de cortofi in culori neobisnuite, departe de a fi un motiv de alarmă, denota un plus de valoare nutritivă. Nuanta purpurie a soiurilor de Arran, culorea rosie a unor soiuri cultivate si in Romania, sau neagra a cartofului de Shetland sunt pigmentari naturale cauzate de compuşi cunoscuţi sub numele antociani. Acestia sunt antioxidanti puternici care au, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii si chiar anticancerigene potrivit specialistilor.

Amidonul conţinut de cartofi este un carbohidrat complex a cărui digerare eliberează lent glucide, care nu vor duce la o creştere abruptă a glicemiei din sânge. Medicii nutriţionişti susţin că deşi alimentul este o sursă ideală de energie, acesta favorizează prelungirea senzaţiei de saţietate.

Sursa: frunza-verde.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Elena Ionescu a câștigat Survivor România! Publicul a decis prin vot

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri