Sărbători de iarnă 2020! Când se împodobeşte bradul de Crăciun? Cele mai frumoase obiceiuri şi tradiţii ale zilei!

Povestea bradului de Crăciun!
Povestea bradului de Crăciun!

Semnificația și obiceiurile împodobirii bradului de Crăciun, încă din cele mai vechi timpuri.

O brad frumos.. cu cetina tot verde… este vestitul colind despre bradul de Crăciun.

Unul dintre cele mai importante elemente ale Crăciunului, pe lângă colinde, masă tradițională îmbelșugată, cu mâncăruri alese și specifice perioadei pe care o traversăm, este bradul. Împodobirea lui se face, de regulă, în Ajunul Crăciunului, adică în ziua de  24 decembrie  , în fiecare an.

Cum mulți așteaptă luna decembrie cu nerăbdare, de obicei se "fură" startul împodobitului frumosului brad. El este dus în casele oamenilor fie artificial, fie natural și împodobit cu multe luminițe, globulețe şi ghirlade întregi de beteală și dulciuri, ce bucură privirea oricărei persoane. Iar cei care au animale de companie ştiu că bradul devine instantaneu distracţia prietenilor noştri necuvântători.

Încă din vechile timpuri, oamenii împodobeau crengi de brad sau chiar bradul în sine, după mai multe obiceiuri specifice fiecarui loc în parte

În Roma Antică, romanii își împodobeau casele cu ramuri de dafin la trecere dintre ani. În zona nordică, oamenii împodobeau deja cu crengi de brad pentru a se feri de spiritele rele, iar culoarea verde a copacului le dădea speranţa unei primăveri cu belşug.

În Evul Mediu, casele erau împodobite cu pomi, în zonele Alsacia și Lorena, dar nu cu ocazia Crăciunului, ci doar cu cea a Anului Nou.

De aici tradiția se extinde în Franța, Spania, Italia și Elveția.

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Crăciun!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Povestea bradului de Crăciun!
Povestea bradului de Crăciun[Sursa foto: PixaBay]

În Epoca Modernă, este posibil că pomul de Crăciun să provină de la nordici, care obișnuiau să-și decoreze casele cu ramuri de brad și de vâsc, obicei păstrat și în cazul coroniței de brad.

Împodobirea pomului de Crăciun  a devenit una dintre cele mai iubite datini atât în mediul urban cât și în mediul rural. În seara de Ajun, părinții le citesc micuţilor povestioare, care mai de care mai interesante, ale braduţilor 

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020: Rețeta de fursecuri pentru Crăciun!

Sărbători de iarnă 2020
Sărbători de iarnă 2020[Sursa foto: PixaBay]

Nu uitați că îngerul şi steaua ce pot fi puse în vârful pomului, reprezintă, în tradiție “îngerii sau steaua de la Betleem”, de la nașterea Domnului.

Noi vă urăm Sărbători fericite în 2020, un an...tumultuos, şi sperăm că "Moşul" vă va aduce speranţă şi bucurie în suflete.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată viața Adrianei Bahmuțeanu atunci când nu este la procese? Vedeta spune ce face de zi cu zi. „Nu mai am timp de altceva decât de această poveste care mănâncă timpul.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Anca Serea a izbucnit în lacrimi când a aflat cine este persoana care i-a furat geanta: "A plâns mult azi. În viața fiecăruia exista întâlniri, momente care te schimbă"

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, generația Z încotro?

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies