Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele


Sărbătoare duminică. Pe 15 septembrie 2019, creștinii-ortodocși îl pomenesc pe Sfântul ierarh Iosif cel Nou de la Partos.

Iosif s-a născut în 1568, în orașul Raguza, din Dalmatia. După ce tatăl lui a murit, s-a mutat în Ohrida, un oraș la sud de Dunăre, alături de mama sa, conform crestinortodox.ro.

La numai 15 ani, intra în mănăstirea Maicii Domnului din Ohrida, acolo unde a slujit timp de cinci ani. După aceea, s-a dus pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator, loc unde s-a călugărit, primind astfel numele de Iosif.

Citeste si: SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Ce să nu faci sub nicio formă de Înălțarea Sfintei Cruci! Este păcat mare!

Citeste si: Sărbătoare importantă sâmbătă, pe 1 septembrie. De ce trebuie să ții cont

Citeste si: Sărbătoare mare pe 30 august. Milioane de români au acest nume!

Rugăciune către Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos

Preabunule si intru-tot-laudate Parinte Iosife, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta la a ta folosire si cu rugaciune fierbinte te cheama pe tine, grabeste de ne ajuta si noua celor ce cu credinta si cu dragoste savarsim pomenirea ta, stand rugator catre Atotmilostivul Dumnezeu, pentru ca dreapta credinta sa se intareasca si sa sporeasca si toata crestinatatea sa fie ingradita si pazita prin sfintele tale rugaciuni, de certurile cele lumesti si de toata dezbinarea si neintelegerea. Si pentru ca Domnul Dumnezeul nostru sa ne acopere si sa ne apere de tot raul: de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de incalcarea noastra de alte neamuri, de robie, de prapadul razboiului, de toate bolile si ranile cele aducatoare de moarte si de cumplita moarte cea prin dezlantuirea puterilor fara de zagaz ale firii.

 


Citește și:

Horoscop astăzi, sâmbătă 19 septembrie 2020. Săgetătorii au de rezolvat un conflict!

Bianca Comănici încă suferă după Livian?! „Am văzut imagini din pat…”

Câștigătorul de la Puterea Dragostei a fost prins când… fura!

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 20-26 septembrie 2020. Echinocțiul de Toamnă de pe 22 septembrie va face ravagii în viața nativilor Balanță!

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 19 septembrie 2020. Balanțele pun piciorul în prag

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Berna și Philip, întâlnire neașteptată în toiul nopții! Cei doi foști concurenți de la „Puterea Dragostei” s-au împăcat?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri