Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!

Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!
Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!

Sărbătoare mare astăzi: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul! Ce să nu faci NICIODATĂ! Este păcat MARE!

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Pe 29 august este praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi, conform tradiției, nu este bine să folosim cuțitul, care amintește de acest moment, ci totul se rupe cu mâna. De asemenea, din 29 august, în unele părți ale țării, se ține post până pe 14 septembrie, când are loc Înălțarea Sfintei Cruci.

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Potrivit tradițiilor și superstițiilor din popor, că în ziua praznicului Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, este recomandat să nu consumăm fructe sau legume cu formă rotundă, care simbolizează capul celui care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordanului.

În ziua de 29 august nu e bine să te cerți cu nimeni și nici sî împrumuți cu bani. Dacă vrei să ajuți pe cineva, oferă mai degrabă lucruri care pot fi de ajutor precum îmbrăcăminte sau mâncare.

Joi, când are loc acest praznic, este interzis să folosești cuțitul. Conform unei credințe populare, în această zi e bine să rupi orice cu mâna, în semn de respect față de momentul religios despre care se face amintire.

Aceste obiceiuri, chiar dacă sunt respectate de veacuri, nu au nicio legătură cu ceea ce scrie în Sfânta Scriptură. De altfel, obiceiurile și tradițiile diferă de la o regiune la alta, chiar și când vorbim despre aceeași sărbătoare.

Interpretările privind interdicțiile și lucrurile pe care e bine să le facem depind de cultura locală.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Icoana cu Ioan Botezătorul având capul tăiat amintește de chipul și viața îngerească pe care acest mare sfânt le-a avut și de sfârșitul său mucenicesc, spun majoritatea teologilor ortodocși.

Toată viața sa, Sfântul Ioan Botezătorul a dus un trai pustnic și a urmat Cuvântul lui Dumnezeu întocmai.

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.   Capul Sfântului Ioan Botezătorul are o istorie aparte. Acesta a fost tăiat la ordinul lui Irod, după ce Ioan l-a mustrat pentru relațiile sale cu femeile, nelegitime și imorale. Capul lui Ioan Botezătorul a fost de trei ori pierdut și de trei ori aflat.

Dincolo de această legendă fascinantă, există câteva superstiții populare mai apropiate vremurilor noastre pe care le respectă foarte mulți români, în special la sate.

Din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul se mai păstrează astăzi o parte a capului la Mănăstirea Dochiariu din Sfântul Munte, o altă parte la Geamia Mare din Damasc, una la muzeul Top Kapi din Constantinopol, parte a maxilarului la Mănăstirea Stavronikita, tot la Sfântul Munte și alte fragmente la Mănăstirile Iviron, Pantokratoros și Sfântul Pantelimon din Sfântul Munte.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: VIDEO ”Dacă mă accepți așa, dacă nu, ciao”. Antoni a răbufnit! Concurentul, la un pas de a pune stop relației cu Rebecca. Ce a făcut bruneta l-a scos complet din minți- stirilekanald.ro

Citeste si: Serialul toamnei, „Lacrimi la Marea Neagra”, are premiera luni, 2 septembrie, de la ora 20:00, la Kanal D

Citeste si: Noul serial, Lacrimi la Marea Neagră, începe la Kanal D din 2 septembrie!

Citeste si: O supervedetă din România a născut la 46 de ani! A ținut sarcina secretă timp de 8 luni!

 Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

S-ar mai împăca Adriana Bahmuțeanu cu Silviu Prigoană? „M-aș împăca oricând cu domnul Prigoană.”

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta, de la ora 23:00, la Kanal D

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies