Salata de ton cu fructe uscate, tapioca si bulgur! Reteta perfecta pentru vremea de afara!

Salata de ton cu fructe uscate, tapioca si bulgur! Reteta perfecta pentru vremea de afara!

Aceasta reteta de salata este extrem de sanatoasa si de gustoasa. Iata cum se prepara.

 

Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.
INGREDIENTE:
Peste:
File de ton
Pamant de linte verde
Ulei de masline
Salata:
Bulgur
Coaja si zeama de lamaie
Coaja si zeama de portocala
Coriandru
Fenicul
Caise uscate
Ceapa verde
Stafide
Physalis deshidratat
Tapioca
Mukhwas
Piure de fructul pasiunii
Ulei de masline
Decor:
Spuma de fructul pasiunii
Spuma de morcovi
Crema de otet balsamic din vin alb
Piure de wasabi
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput se taie tonul in bucati egale, se trec prin pamantul de linte verde si apoi se prajesc uniform in tigaie, cu ulei de masline.
Baza salatei este bulgurul prefiert, care se amesteca pe rand cu: coaja de lamaie si coaja de portocala, coriandru marunt, fenicul taiat marunt, caise uscate, ceapa verde, stafide, physalis deshidratat, tapioca colorata, mukhwas (mix de condimente indian), sare, ulei de masline, zeama de lamaie si portocala…si la final un strop din piureul de fructul pasiunii.
Pentru platingul farfuriei se foloseste o alta paleta de arome: spuma de fructul pasiunii si spuma de morcovi, crema de otet balsamic din vin alb si piure de wasabi.
Sursa: ArenaBucatarilor

Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

INGREDIENTE:

Peste:

File de ton
Pamant de linte verde
Ulei de masline

Salata:

Bulgur
Coaja si zeama de lamaie
Coaja si zeama de portocala
Coriandru
Fenicul
Caise uscate
Ceapa verde
Stafide
Physalis deshidratat
Tapioca
Mukhwas
Piure de fructul pasiunii
Ulei de masline

Decor:

Spuma de fructul pasiunii
Spuma de morcovi
Crema de otet balsamic din vin alb
Piure de wasabi

MOD DE PREPARARE:


Pentru inceput se taie tonul in bucati egale, se trec prin pamantul de linte verde si apoi se prajesc uniform in tigaie, cu ulei de masline. 

Baza salatei este bulgurul prefiert, care se amesteca pe rand cu: coaja de lamaie si coaja de portocala, coriandru marunt, fenicul taiat marunt, caise uscate, ceapa verde, stafide, physalis deshidratat, tapioca colorata, mukhwas (mix de condimente indian), sare, ulei de masline, zeama de lamaie si portocala…si la final un strop din piureul de fructul pasiunii. 

Pentru platingul farfuriei se foloseste o alta paleta de arome: spuma de fructul pasiunii si spuma de morcovi, crema de otet balsamic din vin alb si piure de wasabi.

Sursa: ArenaBucatarilor

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

(P) Dermatita atopică: cauze, simptome, diagnosticare și tratament

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere