Ar putea crește cu 40% salariile anumitor categorii de bugetari


Salariile unor bugetari ar putea crește semnificativ. Anunțul a fost făcut de către ministrul de resort, care speră că legea va fi adoptată, cât mai curând. Proiectul noii legi face referire la învățământul preuniveristar și prevede mai multe investiții.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de declarații, în care a explicat cum vor fi atribuiți banii.

Ce români vor beneficia de bani în plus

salarii 2022

La ce sume vor ajunge unele salarii

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Zodii care apreciaza banii mai mult decat orice

Luni, Sorin Cîmpeanu a declarat că proiectul noii legi a învăţământului preuniversitar prevede o creştere de 40% pentru costurile salariale şi de 370% pentru cheltuielile materiale. Ministrul a menționat că școlile și grădinițele vor beneficia de sume importante de bani, pentru investițiile din viitor. Aceste declarații au fost făcute în timp ce Sorin Cîmpeanu participa la  inaugurarea unui nou corp de clădire, la Grădiniţa nr.

241 din Bucureşti.

„Am reuşit să reglăm în acest an acoperirea costului standard pentru copiii antepreşcolari. Este vorba de o finanţare de 15.600 de lei. Rămâne de rezolvat finanţarea pentru preşcolari şi pentru elevi. Este prevăzută o creştere în proiectul noii legi a învăţământului preuniversitar- sperăm să se adopte în forma aceasta, din această perspectivă a finanţării, cel puţin- de 40% pentru costuri salariale, de la 6.386

per elev la 9.000 de lei per elev, şi(...) avem o creştere de 370% a cheltuielilor materiale din care se pot asigura toate acele cheltuieli de funcţionare a şcolilor şi grădiniţelor. E vorba de o creştere de la 485 de lei per elev, cât este costul standard pentru cheltuieli materiale acum, la 1.800 de lei per elev", menționat Ministrul Educației.

Cum vor fi distribuite sumele de bani

salarii profesori

Ce salarii vor avea profesorii

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Noi legi de la 1 august. Ce schimbări vor suferi românii

Conform ministrului, elaborarea noului proiect de lege are ca scop îmbinarea investițiilor salariale, cu cele ale cheltuielilor materiale.

„Trebuie să fie minim 20% investiţia în cheltuieli materiale în raport cu salariile. Deci, am spus 1.800 de lei cheltuieli materiale, faţă de 9.000 de lei cheltuieli salariale, asta prevede noul proiect al legii. În momentul de faţă, raportul nu este de 1 la 5, raportul este de 1 la 12, de la 485 de lei cheltuieli materiale, la 6.386 de lei cheltuieli salariale. În acest mod înţelegem să susţinem şi dezvoltarea resurselor umane, atât de importante, dar şi dezvoltarea infrastructurii atât de necesare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asmenea, ministrul a explicat că utilitățile vor fi prevăzute tot în cheltuielile materiale. Cîmpeanu a mărturisit că  este foarte importantă funcționarea școlilor și a grădinițelor.

Citeste si: Ce sumă exorbitantă a plătit Bianca Dragușanu pentru o vacanță în Turcia. Ce condiții de lux a avut vedeta

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Darurile de cuplu sunt importante? Iată cum ajută acestea la menținerea relației

Fosta soție l-a bătut până l-a învinețit! Reghe, de urgență la spital. Imaginile momentului

Cum au schimbat-o operațiile estetice pe Nicoleta Luciu. Cum arată vedeta în prezent

Elena Udrea a fost vizitată în penitenciar de către fetița sa! Cele două s-au întâlnit pentru prima dată după 3 luni

„Am stat în spital o săptămână”. Horia Moculescu, primele declarații după ce s-a simțit rău la un eveniment. Ce a pățit artistul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri