Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?


România se plasează în coada clasamentului în urma sondajelor făcute despre deschiderea cetățenilor fiecărei țări către o posibilă punere în aplicare a vaccinului anti-Covid. 


In articol:

Care sunt țările ce susțin vaccinarea?

Țările care au demonstrat cel mai mare interes pentru noul vaccin, conform unui sondaj realizat la nivel global, au fost chiar acelea care au fost cele mai afectate de pandemie, înregistrând peste 8.000

de cazuri la un milion de locuitori și un ritm foarte alert în ceea ce privește creșterea numărului de îmbolnăviri. Printre acestea se numără Brazilia, care a prezentat 88% interes fațăde noul vaccin, și India, cu 87%. India ocupă al doilea loc în plasamentul celor mai afectate țări, având peste 7 milioane de persoane infectate, pe locul 3 plasându-se Brazilia, cu 5 milioane de cazuri. 

În continuarea Chinei, Braziliei și a Indiei se plasează Australia, unde aproximativ 88% din cetățeni s-au arătat interesați de vaccinul pentru noul virus.

Spre deosebire de restul țărilor, însă, Australia nu are probleme atât de grave în ceea ce privește numărul infectărilor cu Coronavirus. 

40% dintre români refuză să se vaccineze

La polul opus se află chiar țara noastră, România, care a manifestat un dezinteres alarmant cu privire la un posibil vaccin. În România, doar 57% din cetățeni ar vrea să se vaccineze. Singurele țări plasate mai jos decât noi în clasament sunt Ungaria și Polonia, cu 57% rată de acceptare, urmate de Rusia, unde nu mai mult de 54% din populație ar fi dispusă să se vaccineze.

Românii nu se tem doar de ineficiența vaccinului, ci și de posibilele efecte adverse. Doar 6 din 10 români ar fi dispuși să se vaccineze împotriva virusului COVID-19, comparativ media realizată la nivel mondial care arată că 74% dintre oameni ar accepta vaccinarea. Astfel, România se plasează printre ultimele țări care încurajează producerea unui vaccin, dintre cele 28 de state de pe toate continentele care au participat la sondajul aplicat unui număr de peste 20.000

de adulți. Cel mai mare procentaj de acceptare îl prezintă China, cu un număr impresionant de 97%.

Principalul motiv pentru care românii sunt contra-vaccinare este teama de posibilele efecte advrese. Populația cu vârsta de peste 50 de ani a fost cea care a dat cel mai des acest argument. 

Un alt contra-argument dat de români este faptul că nu cred în eficiența vaccinului. Această mențiune a fost facuta de aproximativ 33% din participanții ce au reprezentat România în sondajul realizat la nivel global.

Majoritatea românilor atară scepticism în ceea ce privește un posibil vaccin
România este în coada clasamentului care arată deschiderea țărilor la un posibil vaccin pentru Coronavirus. Iată ce spun procentele![Sursa foto: Ipsos]


Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis, despre carantinarea Bucureștiului: „E important”

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Nelu Tătaru vorbește despre lockdown: "Nu se impune acest lucru."

Boala înșelătoare, care le poate lăsa pe femei fără copii! Cum o poți recunoaște

Savurează cea mai bună cafea la ibric. Reteța care nu dă greș niciodată

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câștigat imunitatea la Asia Express – 20 septembrie 2021. Descoperă totul despre aricii de mare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri