Klaus Iohannis, despre carantinarea Bucureștiului: „E important”


Ce spune Președintele României despre carantinares Capitalei, după ce au fost întregistrate aproape 5000 de cazuri de coronavirus.


In articol:

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut anunțul despre carantinarea Bucureștiului. Iohannis a vorbit despre o eventuală carantinare a Capitalei și a județelor cu incidența peste 3 cazuri de infectați la 1000 de locuitori, după ce joi s-au înregistrat aproape 10.000 de noi infectări cu noul coronavirus.

Președintele României susține că această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi.

„Am avut situații în care localități au fost carantinate și cu efecte destul de bune. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”, a spus Iohannis.

El a declarat că "este evident" că unele autorităţi locale s-au "bâlbâit", cum s-a întâmplat în Bucureşti, şi că acestea "trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele".

Când se va închide Bucureștiul?! Klaus Iohannis face anunțul

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, despre carantinarea Capitalei şi a judeţelor cu rata de infectare peste 3.

Carantinarea Bucureștiului
Carantinarea Bucureștiului, declaratie Klaus Iohannis[Sursa foto: PixaBay]

„Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului”, a afirmat Iohannis.

Ulterior,  președintele Iohannis a fost întrebat de ce nu a utilizat pârghiile legale la fel cum a făcut la începutul pandemiei şi de ce a rămas cumva pe margine şi nu ca decident.

„Am rămas destul de decident pot să vă spun, dar e evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit. E clar că autorităţile trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele, să le explice.

Şi da, lucrurile sunt duse la nivelul autorităţilor locale, fiindcă acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. E mult mai eficient, dar e relativ puţin obişnuit pentru noi, acest principiu al subsidiarităţii e important în democraţiile consolidate",  a susţinut Iohannis.


Abonează-te pe

Citește și:

Germania a raportat peste 10.000 de noi îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

Nelu Tătaru vorbește despre lockdown: "Nu se impune acest lucru."

Boala înșelătoare, care le poate lăsa pe femei fără copii! Cum o poți recunoaște

Ludovic Orban, despre decizia de a nu închide after-school-urile și creșele: „Din informațiile pe care le avem...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: cine este Daniela Iliescu, iubita lui Culiță Sterp | naștere, nume real, vârstă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri