România, înapoi în starea de urgență? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Măsurile ar putea intra în vigoare oricând”


România, înapoi în starea de urgență? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Măsurile ar putea intra în vigoare oricând”

România, înapoi în starea de urgență? Ce spune Raed Arafat despre acest scenariu, după ce au fost înregistrate sute de cazuri în fiecare zi.


In articol:

România, înapoi în stare de urgență. În spațiul public se vehiculează din ce în ce mai des informația potrivit căreia, începând cu luna august, s-ar institui din nou starea de urgență.
Întrebat dacă un astfel de scenariu este posibil, Raed Arafat a declarat că nu se pune problema, la acest moment, de așa ceva.

„Nu. Nu există așa ceva. Nu s-a discutat sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Noi am zis că există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe județe sau pe țară. Măsurile ar putea intra în vigoare oricând. Când apare o problemă se poate lua decizia asta. Așteptăm să intre în vigoare legea (n.r. se referă la Legea carantinării), deci nu trebuie să fie ceva planificat.

Citeste si: Zonele roșii din România. Ce județe riscă să intre în carantină sau izolare

Depinde de ceea ce sesizează autoritățile de sănătate publică. Printre cele mai afectate județe: Argeș, Prahova, Galați, Brașovul are ceva probleme, deci sunt câteva zone. Se pot face carantinări, dar depinde de zonă, sunt mai multe aspecte. Nu neapărat tot județul ci doar o localitate mică unde este un focar mai mare, trebuie analizat”, a declarat Raed Arafat pentru DCNews.

Stare de urgență în România. Situația merge spre mai rău

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat cu o zi în urmă că situația generată de pandemia de coronavirus merge spre mai rău. Persoanele care se vindecă de coronavirus sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc, avertizează Arafat.

Citeste si: Nou simptom de coronavirus! Specialiștii au descoperit un detaliu nou

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este ok.

Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

foto: Hepta.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Nou simptom de coronavirus! Specialiștii au descoperit un detaliu nou

Divorț BOMBĂ în România! Prezentatoarea i-a dat papucii celui de-al treilea soț

Aishwarya Rai este infectată cu coronavirus! Soțul și fiica ei se află în stare gravă, la spital

Restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Acolo unde apar zone infectate...”

Se închid terasele?! Află când ar intra în vigoare noua restricţie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețeta celui mai dulce cozonac, cu cremă de ciocolată, nucă și rahat turcesc

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri