Restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Acolo unde apar zone infectate...”


Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre restricțiile care vor fi luate în România. Ce spune secretarul de stat despre previziunile sumbre ale companiei Avantera


In articol:

Raed Arafat a vorbit despre situația în care România ar putea reveni la stareade urgență, după ce compania Avantera a atras atenția că un adevărat dezastru s-ar putea produce în luna august, când în doar câteva zile s-ar putea înregistra 10000 de infectări, iar peste 4000 de persoane ar ajunge la terapie intensiă, în stare gravă.

Șeful DSU se declară îngrijorat de această prognoză, însă obiectiv, și a declarat că, dacă populația va continua să trateze măsurile de siguranță cu aceeași atitudine disprețuitoare, chiar vom ajunge să trăim acele cifre.

„Noi primim date din mai multe zone și bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

Citeste si: Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie”

Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!” - a avertizat secretarul de stat al MAI.

Totuși, secretarul de stat subliniază că este vorba de niște scenarii și nu înseamnă neapărat că se va ajunge acolo. Singura probare pentru o prognoză este chiar să se ajungă la scenariul respectiv, dar desigur, acest lucru n-ar fi de dorit, a arătat Raed Aradat.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ de ultim moment! "Măsuri care nu vor fi pe placul tuturor"

Întrebat dacă vede posibilă prognoza pesimistă pentru mijlocul lunii august, cu aproape 58.000 de cazuri, Raed Arafat a răspuns:

„Singura posibilitate să vedem dacă e posibil este să ajungem acolo și să vedem. Eu sper, totuși, să nu ajungem să vedem această cifră, dacă populația va respecta regulile și dacă vom reuși să stopăm creșterea continuă pe care o avem. Dar la orice prognoză, singura probă a ei este când ajungi la momentul respectiv și vezi dacă se ajunge acolo sau nu. Și pe parcurs să vedem dacă cifrele care sunt prognozate se adeveresc din punct de vedere al creșterilor, pentru că cifrele sunt pe toată perioada, nu numai pentru jumătatea lunii august. Și putem să vedem dacă creșterile sunt reale sau nu, dacă trebuie ajustate. Sunt convins că și cei care o fac, o ajustează chiar periodic după datele pe care le primesc și după observațiile pe care le văd pe teren”, a comentat Raed Arafat.

Restricții pe zone sau pe regiuni

Citeste si: Peste 6.600 de contaminări cu noul coronavirus în Rusia, în ultimele 24 de oreȘeful DSU a mai subliniat faptul că este posibil ca autorităţile să dispună măsuri restrictive pe zone sau regiuni acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat, menţionând că nu ”o persoană” decide acest lucru, ci specialiştii în baza datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

foto: hepta.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Baba Vanga, predicție șocantă despre noul coronavirus! ”Corona va…”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Se închid terasele?! Află când ar intra în vigoare noua restricţie!

Raed Arafat, anunţ de ultim moment! "Măsuri care nu vor fi pe placul tuturor"

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri