Se închid terasele?! Află când ar intra în vigoare noua restricţie!


Se închid terasele din România?! Află când ar intra în vigoare noua restricţie!


In articol:

Ce se întâmplă cu terasele din România? De când va intra în vigoare noua restricție în ceea ce priveşte localurile? Acestea sunt întrebările pe care le auzim din ce în ce mai des în ultima săptămână atât la emisiuni, cât şi pe stradă, pe buzele cetăţenilor.

Ei bine, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus în România, Guvernul Orban pregătește noi restricții. Vestea îi afectează în special pe cei care își petrec nopțile din sezonul estival, relaxaţi, la terase. Chiar dacă nu discutăm despre o închidere totală a teraselor, clienţii se mai pot bucura de localuri doar până aproape de miezul nopții. 

Terasele urmează să fie închise după ora 23:00, începând cu luna august. Această inițiativă este dezbătută intens în Guvernul Orban de câteva zile. Dacă inițial s-a vorbit despre închiderea orei 22:00, premierul Ludovic Orban ar fi pledat pentru ora 23:00. Mai mult decât atât, Șeful Executivului și-a arătat nemulțumirea față de unii politicieni, care anunță patronii restaurantelor înainte de controale.

Ce spunea Raed Arafat în urmă cu două zile?

Arafat susține că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți cu coronavirus. Pacienții din Capitală au început să fie trimiși în alte părți. El a mai precizat că mâine (n.r 18 iulie) România va înregistra un număr record de noi cazuri de infectare, situația devind alarmantă.

Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.

Citeşte textul integral AICI


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

N-o sa-ti vina sa crezi care este locul preferat al lui Engin Hepileri, temutul Uygar, din “Dragoste si secrete”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri