Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!
Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii. De asemenea, roinița este un remediu pe termen lung împotrivă Alzheimerului. Folosita însă ca esență pură, roiniță poate deveni periculoasă, aceasta fiind considerata stupefiant.

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului! Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii. De asemenea, roinița este un remediu pe termen lung împotrivă Alzheimerului. Folosita însă ca esență pură, roiniță poate deveni periculoasă, aceasta fiind considerata stupefiant.

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!
Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Se mai numește și mătăciune sau melisă și face parte din familia Laminaceae. Roinita este considerată a fi o plantă calmantă și a fost folosită încă din Evul Mediu pentru a reduce stresul și anxietatea, cât și pentru a promova somnul și odihna, pentru a îmbunătăți semnificativ pofta de mâncare și pentru a ușură durerea și disconfortul provocate de indigestie.

Din planta se recoltează frunzele și inflorescențele care apar în perioada lunilor iunie – septembrie.

Florile recoltate se pun la uscat în locuri ferite de soare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Benefică pentru numeroase afecţiuni

Planta are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, antipiretice, digestive, sedative, aperitive. Roiniţa are efecte benefice atunci când vine vorba de oboseală intelectuală, insomnii, migrene şi tahicardie. Combate astenia şi reglează activitatea sistemului nervos.

Mai este indicata inclusiv în disfuncții  gastrointenstinale de genul crampelor, greata și flatulență, în special când acestea sunt agravate de stres și tensiune.

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

În plus, reduce nivelul colesterolului în sânge și favorizează secreția biliara. Cel mai important, roinița este cunoscută și apreciată pentru calitățile sale fitoterapeutice în lupta pe termen lung contra Alzheimerului, deoarece reduce starea de agitație resimțită și îmbunătățește memoria, luptă contra tulburărilor de memorie post-traumatice, precum și a tulburărilor de memorie produse de

problemele vasculare cerebrale. În toate aceste afecțiuni, administrarea este de o linguriță de tinctură diluată într-un pahar cu apă, în doză unică.

Este remediu natural și în lupta contra afecțiunilor cardiace, întrucât planta poate îmbunătăți considerabil starea acestora.

Citeste si: Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!

Roiniţa, folosită cu succes şi în bucătărie

Mulțumită parfumului plăcut cu aromă de lămâie pe care roiniță îl emană, frunzele proaspete pot fi folosite în prepararea salatelor, a supelor, omletelor, mâncăruri diverse cu carne, roiniță îmbunătățind gustul acestora.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Pui crispy și sos barbecue, rețeta pregătită de chef Joseph Hadad. “Prăjiți în baie de ulei.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Bilanțul victimelor incendiului puternic într-un club de noapte creşte dramatic. Rudele sunt disperate O caut pe nepoata mea. Telefonul ei sună, dar ea nu răspunde

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Băiatul de 14 ani din București a fost găsit! A fost emis un mesaj RO-ALERT pentru dispariția sa

Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, ar fi împlinit 23 de ani. Tatăl, sfâșiat de durere, îl sărbătorește la mormânt: "Azi venim la tine în acest loc, a doua noastră casă"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies