Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!


Anghinarea este folosită atât în gastronomie, pentru gustul delicios pe care îl oferă salatelor, cât și în medicina naturistă, în special pentru rădăcina și frunzele acesteia care au efecte benefice multiple asupra ficatului, sănătății inimii și ca adjuvant în reducerea nivelului de colesterol în sânge. Vorbim în cele ce urmează despre aceste aspecte, cât și multe alte detalii importante.

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat! Anghinarea este folosită atât în gastronomie, pentru gustul delicios pe care îl oferă salatelor, cât și în medicina naturistă, în special pentru rădăcina și frunzele acesteia care au efecte benefice multiple asupra ficatului, sănătății inimii și ca adjuvant în reducerea nivelului de colesterol în sânge. Vorbim în cele ce urmează despre aceste aspecte, cât și multe alte detalii importante.

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!
Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Desi majoritatea oamenilor consideră anghinarele ca fiind legume, în realitate acestea sunt plante ierboase perene care aparțin familiei „Asteraceae”, denumirea științifică a acestora fiind de „Cynara scolymus”. Din aceeași familie face parte și floarea soarelui. Anghinarele sunt originare din sudul Europei, respectiv zona mediteraneană și sunt cultivate cu precădere în Spania, Franța și Italia.

Anghinarele pot fi recunoscute foarte ușor după lobul format din mugurii de culoare violacee, care sunt grupați în vârful plantei. Semănând la formă cu un ciulin, anghinarea conține 80% apă, restul ingredientelor fiind reprezentate de proteine, grăsimi și carbohidrați, fibre, calciu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6 și B9.

Citeste si: Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici!

Beneficiile susținute științific e ale consumului de anghinare

Datorită complexului de principii active pe care anghinarea le are în structura sa, planta este recunoscută pentru o serie de beneficii, intrând în compoziția unor suplimente alimentare și produse cu rol hepatoprotector. Printre acestea se numără:

  • Poate contribui la scăderea nivelului de zahar din sânge
  • Oferă suport în reglarea tranzitului intestinal
  • Contribuie la menținerea unui nivel normal de colesterol în sânge
  • Poate ajuta la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare
  • Poate oferi suport în reglarea tensiunii arteriale

Citeste si: Echinacea: planta care întărește sistemul imunitar

În concluzie, este recomandat să consumăm anghinare în mod regulat, introducandu-le pe acestea în dieta noastră, în special prin prepararea de salate, sau sub formă de murături ca toping la fripturi și alte mâncăruri, pentru că aduc nenumărate beneficii pentru sănătate.


Citește și:

Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Cum arată acum cea mai urâtă femeie din lume! Are 1 milion de urmăritori pe Facebook

Horoscop zilnic duminică, 25 octombrie 2020. Află ce zodie are o propune în căsătorie sau apariția unui bebeluș în familie!

Sfatul zilei de astăzi, duminică 25 octombrie. Gemenii se îndrăgostesc

Are cancer! Celebrul actor a transmis un mesaj disperat, chiar înainte de operație

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețetă de dulceață de cireșe amare. Mod de preparare și ingrediente

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri