Majda a explicat, pas cu pas, cum pregătește un risotto cu ciuperci și sparanghel.
Atunci când nu este pe micile ecrane sau la televizor, Majda Aboulumosha se află pe rețelele de socializare, în bucătărie, acolo unde filmează rețete inedite, pe care le postează pentru întreaga comunitate. Se bucură întotdeauna de un gust delicios, îi place să încerce noi rețete și nu se dă în lături de la gusturi despre care vrea să afle. Entuziasmată, aceasta postează întotdeauna și rezultatul final, primind aprecieri din partea celor care o urmăresc.
Cum pregătește Majda Aboulumosha risotto cu sparanghel?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De această dată, Majda a pregătit un risotto cremos cu sparanghel și a explicat în detaliu ce a folosit pentru un prânz delicios de după emisiune. Începe prin a spăla sparanghelul, îl stropește cu ulei de măsline și condimente, adaugă parmezanul ras, roșiile cherry, iar totul merge la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Într-o altă tigaie adaugă ulei de măsline și unt, călește ceapa, adaugă ciupercile și orezul, iar ulterior nu lipsește nici vinul alb.
Adaugă treptat și supă fierbinte câte un polonic, iar în aproximativ 20 de minute, mâncarea este gata de servit.Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro
- 200 g orez pentru risotto Arborio
- 1 litru supă de legume fierbinte (sau apă)
- 200 g ciuperci brune sau champignon
- 1 legătură sparanghel verde
- 100 g roşii cherry
- 1 ceapă mică
- 2 linguri unt
- 3 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 ml vin alb (opțional)
- Sare și piper
“Spălăm sparanghelul şi îl punem într-o tavă, îl stropim cu ulei de măsline, sare, piper și parmezan ras. Adăugăm roşiile cherry. Băgăm la cuptor 10-12 minute la 200 grade (până când sparanghelul e fraged și ușor rumenit) Tocăm mărunt ceapa şi ciupercile. Într-o tigaie, topim 1 lingură de unt puțin ulei de măsline. Călim ceapa, adăugăm ciupercile şi gătim 4-5 minute. Punem orezul peste ciuperci şi amestecăm 1 minut până devine uşor translucid.