Riscuri care planeaza asupra feminitatii si a relatiei de cuplu. Cum ne reconectam la fenimitatea noastra?


Pierderea feminitatii si adoptarea unor trasaturi profund masculine de catre reprezentantele sexului frumos este un subiect despre care se discuta tot mai des.

Compasiunea, naturaletea, eleganta si blandetea au fost inlocuite de duritate, egoism, vulgaritate, brutalitate si atingerea scopurilor cu orice pret.

Pana si in relatia de cuplu lucrurile se schimba, femeia imprumuta din energia masculina si manifesta un control excesiv in relatie, iar partenerii de cuplu ajung sa isi schimbe rolurile. Acest lucru creeaza un cerc vicios si ii pune pe parteneri in posturi si roluri nefiresti.

Specialistii, mai exact psihologii, atrag atentia asupra faptului ca atunci cand energia feminina este perturbata in cuplu, acest lucru dezechilibreaza si energia masculina. Dezechilibrul energetic individual se traduce la nivel mondial prin aparitia crizelor, a rasismului, a urii si a agresivitatii. Acestea fiind de fapt simptome ale unei energii masculine profund dezechilibrate, dat fiind ca este lipsita de contrapartea ei feminina.

“Feminitatea transcede planul fizic si este, in principal, despre emotie, stare, traire. Inseamna mult mai mult decat forme voluptoase, rotunjimi si tinute sexy. Feminitatea este o traire, o energie care vine din interior, din straturile noastre profunde, unde se naste, de fapt, acest impuls, aceasta chemare, a ceea ce avem noi de facut si indeplinit ca fiinte pe acest pamant.

Daca energia masculina este orientata spre actiune, scop, competitie, spre forma si concretete, energia feminina este focusata pe proces, pe felul in care ne simtim in drumul spre atingerea unui obiectiv, in drumul spre succes, pe a da timp si spatiu unor lucruri sa se nasca. Este focusata eminamente in interior, pe emotii, si nu spre exterior. Este curgatoare si unificatoare, nu competitionala si dihotomica, asa cum este energia masculina.
Freud descria foarte frumos energia feminina ca <interiorul unei biserici>, care asteapta linistita intr-o tacere fertila, plina de intelepciune si sens”, explica Valeria Virlan, psihoterapeut integrativ, membru al Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa.

Specialistul explica si care sunt cauzele care conduc la pierderea feminitatii.

“Feminitatea este o calitate, o resursa cu care noi, femeile, ne nastem. Exista situatii insa, in care ne deconectam de la ea pe parcurs, angrenate fiind in diverse procese si avand un stil de viata haotic, fara alocarea unui timp si spatiu pentru sinele nostru profund”, a adaugat Dr.

Valeria Virlan.

Multe dintre femei au experimentat transformarea de la firi vesele, visatoare si optimiste, la un „robot” setat pe munca, fara planuri si sperante, inchise si impietrite in fata a tot ceea ce inseamna sentiment.

Specialistul a dezvaluit si care sunt motivele care au condus catre ceea ce inseamna o deconectare de la sursa profunda a energiei feminitatii.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Tineri, populari şi sexy! Cele mai frumoase poze cu cel mai iubit cuplu din showbiz-ul românesc! Ce au anunţat recent

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Bianca Dragusanu, despre problemele in cuplu! "Cum sa mai fac amor cu boul"

10 lucruri pe care nu trebuie să le spui într-o relaţie de cuplu

Mariana Cojocaru 2018: "Aceste zodii au o compatibilitate perfecta in cuplu si sunt menite sa fie impreuna"


DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum se face tortul trio cu ciocolată. E unul dintre cele mai fine deserturi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri