Reteta unui piure perfect. De ce se adauga branza de vaci in preparat


“Atâtea rateuri lamentabile am văzut la piure, încât mi-e teamă să mai gust, pe unde mă duc. Pare mai greu să faci un piure catifelat şi totuşi dens decât o oală de sarmale în cuib”, nota Radu Anton Roman, regretatul gastronom, despre cea mai simplă garnitură.

 

Pentru gospodinele care nu doresc să dea greş cu acest preparat, Roman a publicat paşii reţetei în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).   Ingrediente   1 kg de cartofi 3 linguri de unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 1-2 linguri de zahăr sare, câtă vă place    

 

Mod preparare Taină: 2 linguri de brânză foarte proaspătă de vaci (bine scursă de zer, să fie dulce) dau carnaţie unui piure bine frecat.   • Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, (sau se fierb gata curăţaţi, să nu ceară asa mult lichid) se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc

 

Citeste continuarea pe Adevarul:


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

N-o sa-ti vina sa crezi care este locul preferat al lui Engin Hepileri, temutul Uygar, din “Dragoste si secrete”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri