Reteta unui piure perfect. De ce se adauga branza de vaci in preparat

Reteta unui piure perfect. De ce se adauga branza de vaci in preparat
Reteta unui piure perfect. De ce se adauga branza de vaci in preparat

“Atâtea rateuri lamentabile am văzut la piure, încât mi-e teamă să mai gust, pe unde mă duc. Pare mai greu să faci un piure catifelat şi totuşi dens decât o oală de sarmale în cuib”, nota Radu Anton Roman, regretatul gastronom, despre cea mai simplă garnitură.

 

Pentru gospodinele care nu doresc să dea greş cu acest preparat, Roman a publicat paşii reţetei în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). 

 Ingrediente   1 kg de cartofi 3 linguri de unt (poate mai mult) 1 pahar mare de lapte 1-2 linguri de zahăr sare, câtă vă place    

 

Mod preparare Taină: 2 linguri de brânză foarte proaspătă de vaci (bine scursă de zer, să fie dulce) dau carnaţie unui piure bine frecat.   • Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, (sau se fierb gata curăţaţi, să nu ceară asa mult lichid) se rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc

 

Citeste continuarea pe Adevarul:



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce te imbolnaveste, in functie de zodia ta. Asa incep toate necazurile pentru tine

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Regiunea din România unde vor fi 0 grade. A fost emis cod galben și cod portocaliu de furtuni

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies