Reţetă unică de PAPANAŞI - Aşa îi prepari pe cei mai gustoşi!


Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi. 

 

Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.

 

Papanasi  (9 bucati) – Ingrediente

 

•300 g branza de vaci

•200 g faina

•1 ou mediu

•50 g zahar

•1 lingurita praf de copt (4 g)

•1 lingurita plina coaja rasa de portocale

•1 varf cutit sare

•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui

 

Papanasi prajiti – Mod de preparare

 

•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare.

•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Eu, la inceput, amestec cu lingura, apoi framant aluatul cu mana usor pudrata cu faina.

 

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Şişcanu, nemulţumită de locul în care a fost cerută de soţie de Mădălin Ionescu

ȘOCANT! O mai ții minte pe Veronica din filmul cu același nume? Cum arată și ce face acum Lulu Mihăiescu

Horoscop NOIEMBRIE 2018. Peştii au şansa să se descopere cu adevărat, Scorpionii sunt la un nivel incredibil

Cele mai PUTERNICE zodii în 2019! Dumnezeu le va proteja

Previziuni 2019. E timpul ca fiecare ZODIE să culeagă ce a semănat

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Minivacanța de 1 decembrie. Turiștii fac rezervări la munte: „De Crăciun vom avea spitalele pline”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri