Reteta tineretii de la o femeie de 82 de ani


La 82 de ani, Esther Fairfax stie care este secretul tineretii, pe care l-a invatat de la mama ei, Lotte Berk . Aceasta din urma era antrenoare de fitness si autoare a tehnicii barre, un tip de exercitiu inspirat din balet, dar care poate fi pus in practica de oicine, indiferent daca e dansator sau nu.

Dincolo de conditie fizica si hrana sanatoasa, Esther propovaduieste mentalul, starea de bine psihica, pozitivismul, optimismul si increderea. Nu e de mirare ca Esther i-a calcat pe urme mamei sale si a predat, la randul ei, tehnica barre, pentru aproape jumatate de secol si continua sa o faca si azi, la 82 de ani.

”Cand am inceput sa practic fitness-ul, totul era o gluma. Dar cultura s-a schimbat in totalitate. Acum toata lumea pare sa vrea sa practice exercitii. Daca asta devine parte din rutina, viata si strategia ta de sanatate si bunastare, incepi sa intineresti”, afirma Esther intr-un interviu oferit revistei SELF.

Octogenara a marturisit ca nu se teme de batranete si ca, pentru ea, fiecare an in plus e o realizare ce merita sarbatorita. „Sunt ca un copil de 5 ani, care vrea sa aiba 6 ani pentru a se mandri mai mult. Eu vreau sa am 83 de ani si apoi sa am 84, pentru ca acesta este o adevarata realizare. Sunt inca aici si inca lucrez! Mananc sardine si cate o jumatate de banana”, a completat Esther.

Citeste mai multe aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Fashion

Ce piese trebuie să aibă orice femeie în garderobă, după spusele juratului „Bravo, ai stil! Celebrities”, Cătălin Botezatu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri